JeruZalem

48%
JeruZalem

Když mladý americký pár vyrazí na výlet do Izraele, aby navštívili město Jeruzalém, netuší, že je čeká biblická noční můra.



Scénář:

martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Další hororový přírůstek ve stylu Found Footage a opět v plné parádě, tentokrát s překvapením od izraelských tvůrců. Dějová šablona je sice jako obvykle zopakována, avšak jedna originalita tu přeci jenom je. Jako snímací médium byly tentokrát použity takzvané chytré brýle. Zvýrazněné písmeno Z v názvu snímků už předem prozrazuje, o co se bude jednat. Izraelci však ďábelské zombie ještě vybavili křídly a tak o to víc je to zajímavější. Hned na začátku snímku se nám osvětlí o co se jedná a následovně se začne rozvíjet nevinný příběh dvou kamarádek vydávající se na výlet, na kterém je čeká něco, co by sami v životě nečekali. Takže po počátečních dívčích radovánkách, mejdanech a sexuálních etud jednoho dne nečekaně nastane temná hrůza s prvky náboženské a mysteriózní dramatizace, samozřejmě místy zpracované za použití CGI efektů. Neustále se něco děje a tak se děj svým tempem ubírá kupředu z jedné hrůzy do druhé. A protože se jedná právě o Found Footage, není to snímek pro odpůrce živé kamery. Děsivý příběh s daným charakterem, atmosférou a pravidly. A samozřejmě i u tohoto snímku platí, ať se slabé povahy na tento snímek nedívají sami, potmě a po zhlédnutí raději nejdou ani do sklepa.
blazma
blazma
4 928 bodů
4
Po delší době jsem znovu podlehl Found footage žánru a tak doháním. Jeruzalém nevypadá špatně, next gen. chytré býle, jsou fakt cool a kdyby někdy něco takového bylo na všedním trhu hned si to beru :D protože to je fakt parádní věcička :D každopádně. Amíci zase utvrzují v tom, že i v době krize a vidině možné smrti, stejně se hrnou do ještě většího nebezpečí pro člověka, kterého znají pár dní. Jakože sorry, asi jsem sobeckej, ale já někde potkat holku i kdyby jsem se s ní předtím vyspal či ne, určitě by jsem se pro ní nevracel :D Každopádně, možná za to může adrenalin a tváří v tvář by jsem se možná taky zachoval takto stupidně.

Dodatečné informace

Původní název:
Jeruzalem (více)
  • Izrael JeruZalem
  • Izrael Jeruzalem
  • Izrael Jerusalém
  • Izrael Иерусалим
Země původu:
Izrael
Ocenění:
Žádná ocenění