Circle

59%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
7
Podobnými kousky mě streamovací gigant Netflix dokázal už tolikrát uchvátit.. Celovečerní projekt spolupracujících debutantů, který na oko vytvořili poutavý thriller, jaký ve skutečnosti přechází do otevřené společenské studie a sociální kritiky.. Circle je obdařen geniálním nápadem, který vytváří koncept dialogového přetahování lidí, kdo má právo v danou chvíli žít, a kdo ne.. Platí nějaká pravidla? Mají první zemřít zranění, nemocní a staří? Jak to bude s dětmi? - Jsou to číše s potenciálem, anebo nejméně zkušení a proto nejméně cenní?. Fantastický sociální experiment, který se vás v rychlých dialogových přestřelkách snaží přesvědčit o primitivních postupech zakořeněných hluboko v nás. Jen by každá postava potřebovala nějaký flashback, který by ji zařídil více prostoru a tedy i silnější napojení na diváka, když takhle jde jen o model... Škoda nedotaženého závěru, ale hru se světlem a tmou to má špičkovou.. P.S. Co mají všichni za úvahu o záchraně těhotné ženy, že nese o život navíc? V USA je statisticky největší úmrtnost dětí i matek při porodu v rozvojových zemích. 70%
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
4
Téma, který dává prostor rozebírat lidské jednání v kritické situaci. Lidé každé dvě minuty vybírají, kdo další bude zabit. Je to minimalistycký konverzační film mezi několika lidmi. Pokud jsou autoři schopni napsat dobrou zápletku i dialogy, tak mužou film postavit na tom a dost ušetří. Film přesto bude poutavej. Dal bych 7/10, protože interval 2 minut nedává tolik prostory k hlubší psychologické rovině. Je to sice snazší tvůrčí rozhodnutí, protože vyšší interval by si vyžádal větší nároky na kretivní psaní. Jestli však Miscione a Hann znali své schopnosti a usoudili, že s takovou to autorsky ukočírují nejlíp, tak jim nemám co vytýkat. Stále je to nadprůměrný film, který si vedl mou zvědavost po tom, jak se člověk musí zachovat, aby zvyšoval své šance na to, že zůstane poslední žijící z kruhu. Komu se líbil Pozemšťan z roku 2007, určitě bude zaujat i tady (a opačně).
Toren
Toren
5 155 bodů
8
7/10. Výborná premisa, velmi solidní pnutí v minimalistickém provedení a škála zajímavých tvůrčích rozhodnutí... ale SAKRA, co ten konec?