Hra peněz

70%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Po snímku Pan Bobr jsem se opět dostal ke snímku od Jodie Foster a i tentokrát je to trefa do černého. Hra peněz má velmi silný příběh,který v divákovi dokáže vyvolat patřičné emoce. Nechybí zde napětí a Jodie i dobře buduje atmosféru. Charaktery hlavních postav jsou velmi dobře napsané a je jednoduché si k nim najít cestu a tím pádem vás snímek začne ještě více bavit,protože chcete,aby vše dobře dopadlo.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Jodie Foster se opět posadila na režijní stoličku a natočila snímek jevící se jako docela běžný thriller o zoufalém člověku a rukojmím odehrávající se tentokrát v televizním studiu a točící se kolem světa financí, investování, zkrátka kolem burzy. Příběh je místy předvídatelný a není divu. Takovýchto snímků tu už bylo více než dost. Aby však příběh přeci jen nějak upoutal, má na bedrech některé úžasně soucitní momenty, realismus, a některé velké politické nahlédnutí do světa kde nyní žijeme. I my jsme neustále někde lákáni do investování, aby jsme se zajistili na stáří. Ale to je tak asi všechno. S vidinou peněz mnohý vynaloží značnou částku a stejně jako Kyle Budwell v tohoto příběhu však vzápětí o vše přijde. Kdo by pak neměl vztek. Zčásti ze života, zčásti ryze filmové drama, zčásti obyčejnost filmové tvorby. Napětím si nikdo kousat nehty sice nebude, ale hlavní je, že to má v sobě jistou myšlenku a varování.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Kdyby radši do kin pustili libovolný díl toho pořadu, který Clooney moderuje. Protože ta jeho show vypadala fakt zajímavě. Úvod filmu ještě taky, ale jakmile se rozdaly karty tak už jediná překvapivá věc na celém filmu byl proslov Kylovy přítelkyně.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Hra peněz mi na mysl vrátila sedmdesátkové Psí odpoledne. Ti chlápkové v bance sice mají bouchačky, ale také ví, co chtějí říct a proč. Dnes je trochu jiná doba. Bojovat za práva homosexuálů v liberální západní společnosti v podstatě netřeba (hodně nadneseně, pochopitelně), ale je tu krásně ukázáno jak celý ten systém funguje a jak se s ním dá manipulovat. Samozřejmě, že je to spíš fantazie, než realita, ale na druhou stranu jsme v hraném filmu a nikoli dokumentu a normální film s myšlenkou je pro české distributory spíš šafránem, než chlebem. Neptejte se proč, nemyslím si, že by kdokoli při smyslech nepobírající eurodotace na to našel přesvědčivou odpověď. Každopádně ačkoli je ten film určitě agitkou je to také zatraceně dobrá napínavá zábava. Myslím, že pro dospělé diváky je to zatraceně dobrá zpráva.
avenis
avenis
8 061 bodů
9
Myslím, že Jodie Foster umí nejen hrát, ale i režírovat, jak dokázala tímto filmem. V podstatě jednoduchá zápletka je rozvinuta do několika rovin a rozhodně ne plytkých. Nejvíc na mě asi zapůsobila rovina policisty, který suše plánuje odstřelit výbušné zařízení na těle moderátora... Dvojice Clooney + Robertsová už je osvědčená a velmi jim to spolu funguje. U tohoto jsem rozhodně neusínala. (27.10.2021)
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Po delší době drama které mě vazně bavilo. Spojeni dvou skvělých hercu v hlavních rolích naprosto fenomenální. Jack O'Connell předvedl výborný herecky výkon a tak nějak si představuju sebe kdyby jsem nějak investoval veškeré své prachy a nějak to nedopadlo. Dominic West, zkratka typicky záporák v tomto filmu a i když si tady toho moc nezahrál, rozhodne ho nikdo nemel rad po tomhle filmu. Rozhodne film, na který se da koukat, možná i vícekrát.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
5.5
Po takovým nic neříkajícím traileru jsem čekal další vesměs zbytečný film na ohrané téma, kterým snímek nakonec opravdu je, ale jednou se dá vidět bez úhony. Klonovaný George si tentokrát odpustil vesmírná moudra, vrátil se na zem a sehrál docela fajn postavu moderátora, takovýho přirozenýho, charakterově neutrálního ani neuvěřitelný sympaťák, ani nesnesitelnej egoista, prostě něco mezi tím, zkrátka mu tu úlohu docela věříte. Jsem rád, že film se celkem úspěšně vyhnul některým žánrovým klišé která se nabízela (pochopitelně až na ten konec) i když škoda, že potom co se to slibně rozjelo, tak v druhý půli to tvůrci zbytečně dohnali do trochu neskutečnýho konce (takhle by to v reálu určitě nedopadlo) navíc ta snaha soucítit za každou cenu z chudákem vocasem, kterej se nechal oblbnout vyznívá docela naprázdno (Ta jeho frajerka mu to dala dobře a měla pravdu)
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7
Jodie opět na režisérském křesle - co o tom říct??- docela dobrá zábava , místy i napínavé. Film určen pro průměrného diváka , který nemá žádné větší nároky , takže většina asi bude vcelku spokojena . Trochu se jen divím , že George Clooney má potřebu hrát v takových filmech...ale odpovězme si sami , asi má :)
brcolka
brcolka
1 045 bodů
8
Film který mě se moc líbí. Skvěle zahrané postavy a uvěřitelné výkony spolu s dobrým příběhem z toho dělají dobrý film. Vždycky je potěšující vidět lidi, že dovedou v každé situaci odvést skvělou práci. A tohle v americe umí. Udělat šou z každé situace.
KajkaFajka
KajkaFajka
723 bodů
7
Velmi dobře napsané drama z prostředí investičních fondou a šou o nich. Skvele zahrané od Whatelse i od Intimisimi prodavačky alias George a Julie. Krásně vystavené drama ktoré stojí za pozretie. Ani na chvilku som sa nenudila a to u filmou milujem. Ani ta čúrací aplikacia by snád nenašla pauzu