Pohádky pro Emu

72%
Pohádky pro Emu
Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí:  Pokud se chce stát  právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života.  Marie se rozhodne  oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku… Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí. (Falcon)



Pete69
Pete69
29 761 bodů
7.5
I když zápletka je klasická a děj probíhá předvídatelně, na mě film zapůsobil velmi dobře. Je to taková česká Zelená karta okořeněná o příběh malé holčičky, která přišla o mámu. Ondřej Vetchý zahrál novopečeného jalového otce perfektně, malá herečka zahrála také velmi dobře. Ondřej Vetchý dokázal, že zahraje téměř cokoliv a skvěle. Zpět k filmu, dobrý rodinný film, který má chvílemi hloubku, chvílemi je i veselý. Za ve své kategorii velmi dobrý počin.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Havlíkova prvotina mě trochu zklamala, tohle už ale bylo hodně dobré. Je z toho cítit taková ta pohodová atmosféra, která obvykle tuzemské filmy vůbec neprovází, navíc se Pohádky pro Emu můžou opřít o civilního Vetchého i opět božskou Aňu. Tuším v tomhle novou Vánoční klasiku.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
Nic jsem od toho nečekala. Ani jsem si nemyslela, že by mě mohla dojmout Aňa Geislerová. Stalo se!!! Moc se mi líbila ta holčička Ema Švábenská! Šikovné dítě! Samozřejmě že i toto je svým způsobem kýč, ale definovat kýč není zas až tak jednoznačné! Tento film má každopádně své kouzlo. Pochopitelně hlavně o vánočních svátcích je člověk příznivě naladěn na tuto strunu! Je to tak trochu psychokomedie! A zároveň milý, pohodový film, na který se dobře dívá.


Dodatečné informace

Původní název:
Pohádky pro Emu (více)
  • Česká republika Pohádky pro Emu
  • Česká republika Rozprávky pre Emu
  • Česká republika The Fairy Tales for Ema
Premiéra v ČR:
3. 11. 2016
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch