Svatojánský věneček

55%
Svatojánský věneček
Plakát traileru
Sňatek princezny Verunky (Eliška Jansová) má zachránit království zchudlé kvůli bláznivým nápadům svého panovníka (Boleslav Polívka). A nápadníků má hned několik! Básník Alexandr Alexandrovič (Martin Myšička), ze kterého by i Puškin bledl závistí, dvouhlavý baron, vojevůdce a hudební skladatel v jednom Wajsman (Jaroslav Plesl), tajemný Markýz (Pavel Liška), vládnoucí kouzlem své matky, panovnice smrti Morany a podivínský vynálezce sir Klevr (Marek Taclík). Může být Ondra (Jiří Mádl), kluk toužící po tom stát se plavcem na divoké vodě, jejich důstojným soupeřem? (ČT)



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
2.5
Čekal jsem,že Jiřík vytasí nějaké eso z rukávu a vytře mi zrak nějakou vtipnou a originální pohádkou. Bohužel se vytasil,tak akorát s velkým kulovým. Takové obsazení,které měl k ruce a on si natočí něco tak nudného a hloupého,že si člověk říká co to jako mělo znamenat.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
5.5
Od Marka Epsteina jako scénáristy a Jiřího Stracha jako režiséra to mohlo dopadnout o poznání lépe - chvílemi trochu chaos a improvizace, ale i spousta vtipných nápadů (Martin Myšička jako básník ruské chandry, Marek Taclík jako podivínský vynálezce tvořící perpetuum mobile ze švestek a skvělý italštinu parodující Ivan Trojan). Jen Markýz Pavla Lišky je málo děsivý, protože moc toporný (to jeho matka v kleci Vilma Cibulková je úděsná a hrozivá až dost). Docela se povedl Bolek Polívka v roli krále, princezna Verunka (Eliška Jansová) je mile přirozená. Škoda, že zápletky s vládkyněmi života a smrti nebylo využito lépe (zvlášť Petra Jungmannová by si větší prostor zasloužila), stejně tak nebylo využito potenciálu kouzelného pláště. Tak příště ... Velice dobře zvolené neokoukané lokace (zámek Uherčice u Znojma a hrad Rabštejn nad Střelou).
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Opravdu tedy žádná sláva, celkem trapná mluva cizinců, průměrný příběh a žádné herecký koncert. Celkem slušné kostýmy pohádku nezachrání a nedivím se, že si tato pohádka nenašla své místo v hlavním vysílacím programu o vánocích. Za mě je průměrných 50%.

Dodatečné informace

Původní název:
Svatojánský věneček (více)
  • Česká republika Svatojánský věneček
  • Česká republika Der Mittsommerkranz
  • Česká republika Svatojánský venecek
  • Česká republika Szentivánéji koszorú
  • Česká republika The Midsummer Wreath
  • Česká republika Венецът на Свети Йоан
Premiéra v ČR:
25. 12. 2015
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup