MI-5: Vyšší dobro

61%
MI-5: Vyšší dobro

Poté, co během rutinního převozu uprchne z vyšetřovací vazby MI5 charizmatický terorista Adem Qasim, je z jeho zmizení obviněn legendární šéf protiteroristického oddělení Harry Pearce (Peter Firth). Nikoho proto nepřekvapí, když zkompromitovaný Harry, který byl donucen k rezignaci, skočí jedné noci z mostu do Temže... MI5, která je v důsledku debaklu s Qasimem na kolenou a čelí kontroverzní reformě, povolává bývalého agenta Willa Hollowaye (Kit Harington známý ze seriálu Hra o trůny) zpět z Moskvy, jen aby odhalil šokující pravdu - že Harry je stále naživu. Zdiskreditovaný šéf porušil všechna pravidla a teď potřebuje Willovu pomoc. Zatímco Qasim chystá svůj zničující útok na hlavní sídlo MI5 v Londýně, Will se musí rozhodnout, zda Harryho nahlásí, nebo riskuje všechno tím, že mu bude důvěřovat. Zkažený, nebezpečný mistr špionů ho totiž už v minulosti jednou zradil. (HBO Europe)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Příběh o bezohlednosti špiónů na poli běžného života přináší dramatickou etudu současného dění teroristických hrozeb a jejich řešení. Děj má svůj patřičný vývoj, daleko více se staví na dramatičnosti a menší temné stránce. Žádné akční zběsilé tempo se tentokrát nekoná, takže žádný další Bourne. Nikterak se tedy nespěchá a tak každá minuta má svoji důležitost. Tím se vytváří určité napětí hlavně v tom, jak se to bude vyvíjet dál. O zvraty tak není nouze. Jistého kýče se to bohužel ani tentokrát nevymanilo, ale bez toho by to snad vůbec nešlo. Mnohé scény tedy vedou k zamyšlení. Např. střelit snipera po nohách když ho potřebuji živého, nebo mu jen pohrozit a čekat na moment překvapení kdy se sám nečekaně vrhne ze střechy? Kouzlo ve vteřinovém rozhodování v daném momentu. Atmosférou se snímek nevymyká od podobných seriálových televizních počinů, což jen potvrzuje zkušenost režiséra mimo jiné i právě na ´MI 5´ z roku 2002. Televizní souhra však není na škodu, právě naopak. Dodává to daleko více na atraktivnosti celého příběhu. Z malého rozpočtu se podařilo vytvořit vcelku vkusný napínavý biják.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Celou dobu jsem si říkal jestli nesleduju pilot k nějaké nové kriminálce. Nebylo to vysloveně špatné, ale rozhodně bych neměl chuť (kdyby to byl teda ten seriál) to sledovat dál. Protože v tomhle žánru jsou k vidění mnohem zajímavější kusy.

Dodatečné informace

Původní název:
Spooks: The Greater Good (více)
  • Velká Británie MI-5: Vyšší dobro
  • Velká Británie Spooks: The Greater Good
  • Velká Británie MI-5
Země původu:
Velká Británie
Tržby:
1,47 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
MI-5: Vyšší dobro je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch