Twin Peaks

86%
Twin Peaks

Třetí řada kultovního seriálu Davida Lynche a Marka Frosta. Produkuje televize Showtime, která první díl z celkových osmnácti vyšle do světa v neděli 21. května 2017.




Recenze: Twin Peaks

Kinobox.cz
90%

A tvůrci tak jasně říkají, že koncem seriálu rozhodně nekončí střet vnějšího s vnitřním a dobrého se zlým. Zda jde o cliffhanger k tomu, aby se mohlo natočit případné další pokračování nebo zkrátka otevřený konec odpovídající celkové poetice seriálu (anebo obojí) zůstává otázkou. Mně osobně by se jako finální tvar líbil celovečerní film. David Lynch ovšem není z těch, co by si nechali napovídat. Díky bohu.


Petrson
Petrson
4 166 bodů
9
Jsou okamžiky, kdy je vám líto, že nějaký seriál skončí. Doufám, tedy, že ještě ne, protože tohle byl masakr největšího zrna. Drzost, překvapení, mysteriózní souvislosti a tak trochu i detektivka, Pokud vám nebude vadit, že pár věcí spolu nesouvisí, něco se někdy ztratí a dál nerozvíjí, pak se do toho ponořte, protože občas vám spadne brada, co se v následujícím obraze stane. Není to tak kompaktní a "obyčejné" jako první dvě série, ale na druhou stranu je poznat, že Lynch se chtěl více herecky prosadit a zároveň ukázal, že je mu vše jedno, co si asi myslí producent, divák, či jak plyne čas (delší záběry si pamatuji snad jen z filmu Smrt v Benátkách). Jeho Mulholland Drive, či Lost Highway je slabý odvar poslední série Twin Peaks:).
  • odvaha, nápady
  • "úplně" něco jiného než první dvě série:)
  • bylo mi líto, že série skončila:)
  • nekompaktnost, nedotažené dějové linky
  • chyběl mi ještě větší důraz na Coopera a původní postavy
Peregrino
Peregrino
732 bodů
9
Nebýt klasického konce, který musí regulérně nasrat úplně každého, tak bych třetí sérii hodnotil plným počtem bodů, protože tohle je David Lynch ve své nejlepší formě. Řemeslně vynikající, neskutečně zábavné, tíživě temné a celkově podmanivé. Úžasný audiovizuální zážitek. David Lynch je génius!
ales-kralik
101 bodů
10
Opět geniální počin. Tentokrát vše režíroval Lynch. Sice je zde méně agenta Coopera, než bych si přál, ale jinak geniální záležitost. Lynch si dokonce zahrál celkem velkou roli a obsadil i krásnou novou agentku, která v soukromém životě i zpívá. Někdy jsem se ztrácel, ale to k tomu patří.


Dodatečné informace

Původní název:
Twin Peaks (více)
  • USA Twin Peaks
Země původu:
USA

Podobné


Powered byJustWatch