Velký dar

80%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Stačilo,aby si dal Marc Webb a Chris Evans pohov od komiksů a hned natočili snímek,který má hlavu a patu. Je to sice citovka jako vyšitá,ale mne zcela okouzlila. Příběh jakoby dal vzpomenout snímku Dobrý Will Hunting jenže teď se to všechno točí kolem sedmileté holčičky v podání úžasné Mckenna Grace. Snímek střídá emotivní pasáže se soudními dramatem a vše působí přirozeně a reálně. Inteligentní a velmi milá podívaná plná velkých úvah. Chris by měl už roli kapitána Ameriku pověsit na hřebík a věnovat se něčemu takovému,protože v něm dříme obrovský talent,který zůstal v komiksových filmech utopen pod nánosem efektů a akce.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Tomuto říkám drama. Ačkoliv rozhodně nepatřím k uplakánkům, bylo v tomto fimu spousta scén, které mě opravdu vzaly a film jsem si maximálně užil. Režizér se vcelku slušně vyhnul "americkým klišé" a vznikl z toho pro mě jedno z nejlepších dramat roku 2017. Moc pěkný film.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Náhodou zahlédnuto v televizi, protože do kina bych na to nešel. Musím ale uznat, že to bylo příjemné překvapení. Červená knihovna o chytré holčičce, despotické matce, sympatické černošsské sousedce, hodné paní učitelce a vztahu dvou sourozenců. Rozehrané je to dobře, herecké obsazení k sobě vzácně pasuje a Marc Webb to dobře řídí. Myslím, že tohle bude trvalka do budoucna vánočního programu.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Webb skvěle vykresluje vztah dvou ústředních postav, dialogy jsou vtipné a chytré a celkově se na to kouká moc krásně (a to nejsem homosexuál a pohled Chrise Evanse mě nijak nerajcuje) - ovšem jen do chvíle, kdy se rozjede klíčová zápletka a nastoupí neoriginální a ohraný příběh. Přestože jsem to celé se sympatickými aktéry rád prošel, vážně mi přišlo líto, že se scénář vydal zrovna touhle cestou soudní tahanice a víceméně upustil od aklimatizace geniální Mary v normálním prostředí a rozvíjení vztahů s vedlejšími postavami, což mi přišlo na všem zdaleka nejzajímavější a původní. Pár momentů je moc hezkých a emocionálních, ale třeba očekávaný závěr bohužel vyšumí jako bublinky z špatně chlazeného piva - a je to škoda, protože Webb místy fakt umí vyvolat opojný pocit dobře skladované a čepované Plzínky...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Fajn Chris Evans. Přesto však hrozně unavující drama u které jsem na tu hru na emoce vůbec neskočil.
hrumsrt
hrumsrt
9 318 bodů
7
Příjemný, ale přesto silný film... Je fajn vidět Chrise Evanse v jiné roli než jako Kapitán Amerika. Uvidíme, zda se to vyplní, ale podle mě o Mckenně Grace ještě v budoucnu hodně uslyšíme. 70%
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
7
No rád bych to ohodnotil víc, ale jsem na velkých rozpacích. Asi záleží na náladě v které tento film sledujete. Pokud máte náladu sledovat vztahový drama určitě Vás film zaujme a bude sakra bavit. Pokud se chcete jen bavit, tak to tak příjemně strávený čas nebude. Film je ale pěkný, herci hrají dobře.
  • Mckenna Graceová, Lindsay Duncanová, Chris Evans
  • Marc Webb
Toren
Toren
5 165 bodů
8
Velice komorní, relativně předvídatelné ale fungující pohlazení po duši. Líbilo. A McKenna Grace je úžasnej talent.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Naprosto boží film co mě držel v napětí při každé situaci. Pro někoho to může být jen kecání, pro jiné naprostá pohádka. Tento film byl fantastický, Chris Evans společně s Mckenna Grace odvedli skvělou práci a chemie mezi těmito dvěma funguje na jedničku a je to díky nim naprosto skvělá podívaná.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
8.5
Příjemný odpočinkový rodinný film, který ale místy hraje až příliš na city. Každopádně Chris Evans tady překvapil a dokázal, že se prosadí ve filmu i jinak než jako Captain America. Nevím, zda by se tento film prosadil v českých kinech, ale u TV v pátek večer opravdu nenudil.