Barva vítězství

75%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Filmy podle skutečných událostí žeru. A životní příběh Jesseho Owense považuji za jeden z nejlepších - i když není zrovna šťastný. Příběh o černém chlapci,který se stane nejrychlejším běžcem své doby a denně musí svádět boj s lidmi co ho nepřijali skrz svou barvu kůže. I po tom co vyhraje zlaté medaile na Olympijských hrách v nacistickém Německu (Hitler mu odmítne podat ruku) se k němu jeho národ otočil zády a nepřijali ho. On se poté musel živit vším možným,aby alespoň nějak zabezpečil svou rodinu (například závodil s koňmi). Barva vítězství je příběh o šampionovi,který se narodil ve špatné době. Jason Sudeikis dokazuje,že to není jen komik,ale skvělý herec,který zvládá i dramatické role.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Owensův příběh neuvěřitelný a tento film ho ztvárnil velmi důstojně. Sice jen to dobré, co ho potkalo, zbytek je jen v závěrečných titulcích, ale budiž. Perfektní atmosféra třicátých let. Skoro jeko bych byl na Berlínském stadionu. Moc dobrý film. Mínusy, jako Hitler podobný spíše Pavlu Zedníčkovi a jiné drobnosti odpouštím - 80%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Zajímavý život měl ten Jesse Owens. Tenhle film přibližuje to jeho nejslavnější období vrcholící na olympiádě v Berlíně, ale dělá to tak nějak polovičatě, protože fakta si tvůrci upravují, jak se jim to hodí, a navíc to imho nejzajímavější, vyrovnávání se s rasovou segregací, je tady docela odbyto.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
8
Film se soustředí především na sportovní výkony a tématiku. Otázka rasismu nicméně nezůstává příliš v pozadí. A i když nám autor předkládá hlavně ten německý, je to podle mě film o rasismu americkém. A taky o americkém pokrytectví, dnes už vpravdě legendárním. A to je v době, kdy se tento odporný nešvar začíná objevovat opět i u nás hodně důležité, protože to vypadá, jakoby se za těch 80 let nic nezměnilo, jakoby ty naše mozky zatuhly někde v roce 1930. Smutné.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
8
Příběh nepříliš známého amerického hrdiny, který nakopal zadek Hitlerovi ještě před druhou světovou válkou, je rozhodně zajímavou podívanou, která srovnává americké a nacistické předsudky vůči "nižším" rasám. Samozřejmě se jedná o klasický biografický film, kde můžete sledovat typické scény, kdy hrdina odmítá jít kupředu či bojuje s obyčejnými problémy života. Když to celé však zabalíte do třicátých let, vznikne z toho pěkná podívaná, která člověku ukáže, že Olympiáda nemusí být jenom o soupeření mezi národy, ale také vzájemném přátelství mezi sportovci z různých zemí. 80%
brcolka
brcolka
1 045 bodů
10
Obrovský příběh afroameričana v Americe třicátých a čtyřicátých let. Fantastického člověka a atleta, který dělal všechno jak nejlépe mohl. A hlavně obrovský příběh černocha na árijské olympiádě v Berlíně pod zraky nacistických pohlavárů včetně Ády. A velký příběh o fair play jednání a o respektu k soupeři i v takové době
KajkaFajka
KajkaFajka
723 bodů
10
Neskutočný príbeh černocha který snad zmenil i historiu světa. Podobný príběh jako je Orel Edie. Jen s tím rozdílom kede J.C. byl šampionem o začátku ale doba mu nepřála. Ale dokázal vyhrát na nacistickým německem a ještě zostal skvelým člověkom a atletom
N333meziiiz
N333meziiiz
661 bodů
8
Skvělý, poutavý film v době, kdy lidé tmavé pleti jsou spíše tolerováni než respektováni. Film je o běžci jménem Jesse, který má talent v atletice. Postupně láme rekordy a jen za jeden turnaj jich zlomí čtyři, což je neuvěřitelné.A Pravděpodobně se to nikomu nepodaří. Bohužel v Německu jsou tmaví lidé považováni za "odpad" a tamní vůdce dokonce odmítne podat ruku Jessemu. Po olympiádě je v USA stále nerespektován, a bohužel, příběh nemá happy ending. I tak je tento film kvalitně natočený, a divák zde soucítí s Jessem a s lidmi tmavé pleti.