Poslední království

84%
Poslední království

Alfréd Veliký brání své království před seveřany. Uhtred, který se narodil jako Sas, ale vychovali ho Vikingové, se snaží nabýt svého právoplatného dědictví.(Netflix)





Pas
Pas
6 225 bodů
8
Poslední království.Kdo se dost nenabažil středověké atmosféry ve Hře o trůny, anebo si jen chce ukrátit čekání na poslední sezónu, je pro něj tento seriál velmi dobrou volbou. Osm epizod uteče jako voda, aniž bychom se dostali do přílišných kombinací, motanicí osudu, stále přibývajících a umírajících postav. Jako jistým zádrhelem se mi jeví až donebevolající naivita toho vlasatého týpka, který si jeden díl staví na písečku s Dány a druhý den mečuje za Angličany. Dalším plusem jsou nepopiratelné historické motivy a existující příběh, který dává celému seriálu, pro zatím tedy první sezóně, realistický pohled. Korunu tomu nasazuje fakt, že všudypřítomné křesťanství, všemocnost Boha a nekončící promluvy do duše všech jsou to, co ateistu v jednadvacátém století nutí k úsměvu. Sečteno podtrženo, čtyři hvězdy a 80%.
Atchyroz
3 398 bodů
8
80% - Musím říct, že mne seriál The Last Kingdom nejdříve moc nebavil a našel jsem si k němu cestu až při druhé sérii. Tento seriál se docela dost snaží být jako Vikings, a daří se mu to tak na půl. Ať už se jedná o postavy, které nejsou tak charakteristické a zapamatovatelné, dialogy, tak ke kvalitám Vikingů to má docela daleko, ale pořád je to řemeslně poměrně dobře zvládnutý historický seriál. Alexander Dreymon jako Uhtred mě zezačátku docela iritoval a začal jsem mu více fandit až v pozdějších řadách. Jedna z mála dalších postav, které by stály za zmínku je David Dawson jako Alfréd Veliký, který je dobře zahraný a měl určitý přesah. Zbytek postav ale už není tolik zajímavý. Největším problémem tohoto seriálu je tempo. Každá epizoda má poměrně dlouhou stopáž, ale děj ubíhá hodně pomalu. Ale i tak mě děj v pozdějších sériích zajímal dost na to, aby si udržel moji pozornost do konce s tím, že finále je dost solidní. Jak jsem již psal, nedosahuje to kvalit Vikingů, ale musí se tomu nechat hodně dobře zpracované scény bitev, prostředí a samotný vizuál, který to celkem táhne.
Niks
Niks
619 bodů
10
Narazil jsem na to čistou náhodou, když jsem projížděl nabídku Netflixu. Seriál mě na první pohled zaujal a tak jsem zkusil první epizodu, no a pak už to šlo rychle. Do seriálu jsem se zamiloval, ač byla první série, oproti zbytku, docela slabá. To mě ovšem neodradilo a koukal jsem dál a sledoval, jak s každou sérií seriál přibírá na kvalitě. Tento seriál se mi velice líbí a už se těším na další série, 9/10.


Dodatečné informace

Původní název:
The Last Kingdom (více)
  • Velká Británie Poslední království
  • Velká Británie The Last Kingdom
Premiéra v ČR:
28. 12. 2015
Distributor:
Netflix
Země původu:
Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch