Otcové a dcery

71%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
5.5
Tak nevím. Kritiky vesměs pozitivní, ale mě tento film až tak moc neoslovil. Připadal mi takový hodně "americký", prvoplánově působící na slzné kanálky zejména žen. Cameron se s problematickou Katii rozejde, ale jak by mohl odolat jejímu vykulenému pohledu, utápějícímu se v potocích slz?! Tak se s ní zas honem kouká udobřit. Mnohé jiné filmy, třeba i naše, mi nepřipadají tak plné klišé jako právě ten. Ať se za to na mě nikdo nezlobí. Snažila jsem se poupravit si názor směrem k pozitivu, ale nějak to nešlo.
miza
miza
2 336 bodů
7.5
Hluboce dojemný film.
salisbury
salisbury
1 101 bodů
8
Příběh Otcové a dcery v tomto psychologickém dramatu za kvakerské účasti gladiátorského Russella jsem vsákl na jeden dlouhý zátah, který ve mně zanechal pocit přemýšlivé trudomyslnosti. Aaron Paul ukázal, že nepotřebuje nijak výraznou rychlost k tomu, aby dokázal, že umí i hrát. Amanda Seyfried je jako vždy se svými vyboulenými kukadly kouzelná a z Kylie Rogers roste velká herečka, u níž doufám, že její dětský talent nezanikne ve světě drog a jiných opojných látek. Byla by to škoda. Russell Crowe si vybral látku, která není pro všechny, zhostil se jí velmi dobře a já jsem v potěše, že tuhle roli na svoje ramena nasadil, neb to bylo v jeho podání srdcervoucí herecké opojení.
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
9
tolik lásky v jednom filmu :) výborný Rusell Crowe, úchvatně zahrané záchvaty, klepala jsem se s ním... On: "Ne každý, kdo tě miluje, tě opustí!" Ona: "Najdi si někoho méně komplikovaného a neplýtvej láskou na mě." "Život bude někdy krutý, nespravedlivý až bolestivý, ale ty to nesmíš vzdát."
EXpenzza
EXpenzza
747 bodů
7.5
Katie bravurní v obou podobách, Russell Crowe už tradičně. Opravdu mě to hodně chytilo za srdce, nemám slov. Například taková KlárkaS má ve svém komentáři ohledně toho patetického rozřešení související s daddy issues pravdu, ale mě to nijak zvlášť neiritovalo a naopak si užíval nádherné procítěné scény, které měly opravdu grády a jako celej působí tento kousek velice seriózně...
machetetete
machetetete
464 bodů
8.5
Co chcete slyšet? Předvídatelné je to jak prase. Nečekejte žádný návod, co dál se zpackaným životem. Skvělý spisovatel a ještě o krapet lepší táta nezvládne řízení a zabije svou manželku sedící na místě spolujezdce. Sviňárny vždycky přicházejí od těch nejbližších, takže malou blondýnku chce adoptovat teta se strýcem, kteří se o ni starali, když onen skvělý otec zrovna odpočíval s následky nárazu do hlavy v psychiatrické léčebně. A lepší to nebude. Kromě toho sledujeme tuhle blondýnku i v dospělosti, kterak se její obtížné dětství podepsalo hlavně v navazování nových vztahů. Obě roviny se prolínají, dělí je asi dvě dekády. A každá je svým způsobem zajímavá. Rodák z italského Říma Gabriele Muccino ví, jak scénu slušně nasvítit, jak vést herce, jak a kdy udeřit na ta správná místa. Jeho předešlé filmové výlety byly úspěšnými útoky na divákovy city, poctivé, ale pořád okatě kalkulující. A tak záleží, zda mu to baštíme. Spolehnout se znovu může na herce, zejména na nadanou Kylie Rogers, která hraje naprosto přirozeně, jakoby sama někoho ztratila. Russell Crowe je samozřejmě jistota, naštěstí při svých kolapsech nevypadá směšně. Některé situace jsou pojaté komplexně, jiné působí odfláknutě a vyřeší se tak nějak samy. Já si ale výsledek užil. A to je přeci rozhodující.
leriel
213 bodů
8
Poutavý příběh o osudném soužití otce a dcery vyzdvihuje hlavně herecký výkon Russella Crowea.