Sázka na nejistotu

74%

Komentáře a recenze 46

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Adam McKay je můj nejoblíbenější režisér a jeho spolupráci s Ferrellem si nemohu vynachválit,ale tento snímek mi moc nesedl. Né tím,že by byl špatný,ale to zvolené téma Wall Street jde mimo mě. Tolik čísel a odborných výrazů,že jsem se z toho byl jelen. Za McKaye jsem rád,že dostal tu nominaci na Oscara,ale raději ho mám v čistokrevných komediích.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
4
Ekonomie není moje silná stránka, přesto i filmy s touto tématikou mám velmi rád. Sázka na nejistotu je ale pro mě opravdu nudným a příliš úzce zaměřeným filmem bez jakéhosi pozlátka kolem. Chápu, že je dobré vědět, co se dělo v době ekonomické krize a co jí způsobilo, ale tento film je smrští ekonomických frází a pro mě osobně je to propadák.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Wall Street a pošetilý svět financí. Příběh, který má s realitou hodně společného. Finančníci, rostoucí hypotéční bublina a snaha na tom co nejvíce vydělat. Příběh, jak jednoduché je přivést svět do finanční krize. Snímek používá mnoho finančních termínů, které jsou však plně vysvětleny, takže i lajk ví o čem je řeč. Vyprávění probíhá z různých úhlů pohledu z různých perspektiv, což je další plus. Nepřiklání se tedy k žádné straně, čímž ponechává na divákovi si vytvořit vlastní úsudek. Svět čísel a statistik však přeci jen může být pro někoho složitý, ale protože je jádro věci někde jinde, dají se tyto znalosti ponechat stranou. Důležité je jednání a plánování finančníků a v jakém zájmu. Snímek má převážně informativní charakter z oblasti finančních trhů a to hranou formou, takže je potřeba tomu věnovat náležitou pozornost a ne se na to ledabyle dívat jako na další obyčejný film. Mnohé výroky jsou vskutku děsivé. Zkrátka se jedná o brilantní film! Ekonomická krize byla pro všechny vysvětlena.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Pohled na krizi z trošku jiné strany s výborným Balem a ještě lepším Carellem. Toho shortování na mě ale chvílemi bylo fakt moc, a nepomohla ani Margot ve vaně.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Po invenční a zábavné půlhodině se režisérovi ani s ansámblem hvězd nepodaří udržet nastavenou laťku a sklouzne k moralitě, která ovšem neladí se zbytkem filmu a jen obtížně udrží divákovu pozornost.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Všechna čest Adamu McKayovi - jeho nápaditá a vtipná režie, která se nebojí vsadit na humor, nechat hlavní postavy promlouvat do kamery a slavné celebrity zcela mimo rámec děje vysvětlovat význam některých finančnických pojmů, je tím, kvůli čemu musíte Sázku na nejistotu vidět. A možná také kvůli hercům, kteří se ždímají ze všech sil, přestože jen dva (Carell a Bale) mají prostor odpovídající jejich výtečné roztěkané kreaci. Ale marně hledám smysl, proč se vlastně jinak dívat na film, který běžnému smrtelníkovi neřekne navzdory nepolevující spršce dialogů a konspirací nic víc, než že o daném tématu ví úplný hovno a že na tom radši nic měnit nechce. Snažil jsem se ty nesmyslné termíny a úřední kličky pochytat, ale po hodině mě ta námaha přestala bavit, a po dvou hodinách už jsem byl tak přesycen, že mi bylo opravdu úplně jedno, jak se to celé vyvrbí. Přesto znovu klobouk dolů za režii, před podobně dynamickou a přitom přehlednou montáží by jistě uznale smekl i mistr Ejznštejn, i když z obsahu by byl nepochybně stejně vyndanej jako já...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Typicky hypeovaná oscarovka která by se chtěla svézt na Vlkovi z Wall Street ale nedaří se jí to tak jak by chtěla
avenis
avenis
8 067 bodů
5
Je mi líto, ale ačkoliv jsem se pekelně snažila pochopit problematiku finančního krachu, nezdařilo se mi to. Možná až si film pustím ještě jednou (dvakrát, třikrát...) Nevím, co je swap ani short a myslím, že mi uniká více podstatných termínů. Pokud je tento film natočen jen pro zasvědcené, pak pardon, že jsem si dovolila dívat... Má-li z toho mít nějaký zážitek i nefinančník, mohlo se ještě více polopaticky vysvětlit o co šlo. S odhlédnutím od této podstatné závady musím konstatovat, že subjektivně nemám ráda tento podivný svět peněz založený na permanentním stresu, risku a modrých košilích. Bojím se, že Den trifidů se blíží. (4.3.2018)
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
8
Bál jsem se a přistupoval k Big Short velmi skepticky a s obavami, vzhledem k zmínkám o silně popisné ekonomické složce a taky kvůli tomu, o čem film měl pojednávat - hospodářské krize a jejich rekonstrukce, přes jejich zásadnost pro svět, nejsou něco, na co bych se zrovna s nadšením chtěl dívat víc jak 5 minut. Ale rozhodl jsem se to zkusit. No, tento pro mě no-name režisér nakonec ohromně překvapil. Ne že bych z většiny ekonomických pojmů a výrazů, postupů a smyček, které jsou komentovány a taky využívány pro děj, byl příliš moudrý, ale i díky velmi vtipným a originálním vstupům celebrit v čele s již teď kultovní scénou Margot Robbie v bublinkové koupeli (čím navazuje na svou nezapomenutelnost jako vrcholové ozdoby filmu na Vlka) jsem pochopil dost (základ) na to, abych měl v jistých okamžicích pocit, že sleduji buď opravdu velkou satiru nebo parodii na americké finančnictví nebo děsivě autentický hororový příběh.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Další z nedávné série filmů osvětlující vznik a příčiny nedávné hospodářské krize. Tentokrát i pro méně zasvěceného diváka. Informací sice přicházejí velké vlny, ale vždy nás po takové smršti nechá film chvíli odpočinout a urovnat si myšlenky. Výborné obsazení, vtip a spád a smrtelná pointa. A nejlepší je, když vám někdo potvrdí vaše osobní podezření. Fajn pocit.