Sázka na nejistotu

74%
Sázka na nejistotu
Sázka na nejistotu vypráví příběh čtyř outsiderů, kteří všechny vlky z Wall Street proměnili v obětní beránky. Tihle čtyři byli jediní, kdo si spočítal, že světová ekonomika nemůže růst do nekonečna. Vsadili na jednu kartu, srazili banky na kolena a krutě se napakovali. Adaptaci knižního bestselleru Michaela Lewise a skutečných událostí, které máme všichni v živé paměti, kraluje mimořádná herecká sestava ve složení Brad Pitt, Christian Bale, Steve Carell a Ryan Gosling.



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Adam McKay je můj nejoblíbenější režisér a jeho spolupráci s Ferrellem si nemohu vynachválit,ale tento snímek mi moc nesedl. Né tím,že by byl špatný,ale to zvolené téma Wall Street jde mimo mě. Tolik čísel a odborných výrazů,že jsem se z toho byl jelen. Za McKaye jsem rád,že dostal tu nominaci na Oscara,ale raději ho mám v čistokrevných komediích.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
4
Ekonomie není moje silná stránka, přesto i filmy s touto tématikou mám velmi rád. Sázka na nejistotu je ale pro mě opravdu nudným a příliš úzce zaměřeným filmem bez jakéhosi pozlátka kolem. Chápu, že je dobré vědět, co se dělo v době ekonomické krize a co jí způsobilo, ale tento film je smrští ekonomických frází a pro mě osobně je to propadák.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Wall Street a pošetilý svět financí. Příběh, který má s realitou hodně společného. Finančníci, rostoucí hypotéční bublina a snaha na tom co nejvíce vydělat. Příběh, jak jednoduché je přivést svět do finanční krize. Snímek používá mnoho finančních termínů, které jsou však plně vysvětleny, takže i lajk ví o čem je řeč. Vyprávění probíhá z různých úhlů pohledu z různých perspektiv, což je další plus. Nepřiklání se tedy k žádné straně, čímž ponechává na divákovi si vytvořit vlastní úsudek. Svět čísel a statistik však přeci jen může být pro někoho složitý, ale protože je jádro věci někde jinde, dají se tyto znalosti ponechat stranou. Důležité je jednání a plánování finančníků a v jakém zájmu. Snímek má převážně informativní charakter z oblasti finančních trhů a to hranou formou, takže je potřeba tomu věnovat náležitou pozornost a ne se na to ledabyle dívat jako na další obyčejný film. Mnohé výroky jsou vskutku děsivé. Zkrátka se jedná o brilantní film! Ekonomická krize byla pro všechny vysvětlena.


Dodatečné informace

Původní název:
The Big Short (více)
  • USA Sázka na nejistotu
  • USA The Big Short
  • USA Stávka na neistotu
Premiéra v ČR:
7. 1. 2016
Distributor:
HBO Max
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
28 mil. USD
Tržby:
133,35 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Sázka na nejistotu je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch