Hardcore Henry

72%

Komentáře a recenze 53

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Mokrý sen všech herních šílenců,kteří milují akční střílečky z pohledu první osoby. Jenže samotný námět byl podle mne mnohem lepší na papíře,než na plátně kin. Bylo to sice nabité akcí,ale děj byl velmi prostý (asi jako u počítačové hry). Na 90 minut mne snímek nedokázal kupodivu dostatečně zabavit.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Henry, stejně jako svého času Robocop, je po své smrti opět přiveden k životu a okamžitě se pustí do nekončící akce snad proti všemu a všem. Motiv příběhu je opět snaha vytvořit supervojáky. Již mnohokrát zpracovaný námět je tedy daný, jde se do toho. Rychlá a brutální plejáda různých scén je hlavní devizou celého konceptu, ale neobvykle nasnímané. Z pohledu první osoby. Takže divák vidí to samé, co Henry, čímž se vlastně subžánr Found footage dostává na nový level. Sleď všelijakých obrazů, roztřesená kamera a jedna akce vedle druhé. Trochu zmatek, ale je to jízda. Vlastně je to něco, jako hrát z pohledu první osoby videohru. Takže nic pro zarputilé diváky. Tohle je film jen pro ucelený počet nadšenců nebojící se vizuálních experimentů. Snímek kombinuje vášeň nemající hranice a bezpodmínečnou inovaci projektu fanoušků s odbornými znalostmi profesionální žánrové produkce: natočený téměř výhradně s kamerami GoPro Hero3 Black Edition. Kdo takovou kameru má, proč nezkusit natočit něco podobného a dát na YouTube. Největší výzvou je udržet energii filmu, což se u tohoto mající devadesát minut daří. Takže tu máme akční film jedoucí po celou stopáž na plný plyn ve vizuálním provedení, jaký tady ještě nebyl. Jedno je však jisté. Kdo má odpor už k zmiňovanému Found footage, k tomuto počinu ať si ani netroufá přistupovat. Nepochopí to.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Úžasné, co ti nadšenci s těmi pár dolary udělali, ale celovečerní stopáž to neutáhne. I hodina by asi byla moc, ale šlo by to ještě odpustit. Dalo by se stěžovat i na občasnou nepřehlednost, ale to beru jako část kouzla.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Od prvního Crank tady asi nebyl takovýhle adrenalinový fičák a hlavně proto musím, stejně jako hlavní hrdina, poslechnout své srdce a přihodit i pátou. Akční pecka roku.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Myšlenku kvituji, technickou realizaci obdivuji, zbytek zkritizuji. Hardcore Henry je nepředstavitelně našlapaný a stylově ozvučený akční nářez, kde některé úvodní scény (především volný pád v záchranném modulu) šponují míru diváckého prožitku do nevídaných a dá se opravdu říci revolučních výšin, přičemž trefou do černého je také optimálně stanovená minutáž a spousta černého humoru, který brilantně obstarává nejlepší postava/y filmu, nehorázně hláškující Sharlto Copley. Tím ale pozitiva končí, neboť zběsilý sci-fi příběh, béčkovější nežli béčkový, nemá hlavu ani patu, o většině postav včetně zmateného Henryho nevíme absolutně nic a také velká většina motivů zůstává nevysvětlena a nedotažena. Je to zkrátka až moc velký chaos, který se ještě dá omluvit u adrenalinových akčních scén, ale i čirá filmová zábava by se měla snažit o nějakou tu smysluplnější nebo alespoň atmosféričtější zápletku - o Henryho se nemůžeme ani bát, protože je očividně křížencem všech nezranitelných hollywoodských hrdinů v historii. A poslední výtka směřuje k závěrečné dlouhatánské bitce, která namísto kulervoucího zakončení zastává v mých očích pozici nejslabší akční sekvence filmu.... Určitě jsem se bavil, nebýt takový odpůrce počítačových her, možná bych nenamítal nic.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Je tu jedna zvláštnost- Celý film je z pohledu první osoby hlavního hrdiny- Henryho. To znamená že detalně vidíme jeho masakrování a akce je i někdy lépe viděna než ve filmech při které vás z rychlosti akce bolí hlava. Nejlepší na filmu je jednoznačně Sharto Copley který......... vlastně to je spoiler. No prostě řeknu to takhle...... Rád se převléká. Něco není vůbec vysvětleného. Třeba kdo je Akan (avšak vychází komiks Hardcore Akan o jeho počátcích). Pár nevysvětlených věcí tu stále je ale přesto se nedá mluvit o zklamání. Hlavně naopak.......... dá se říct, že jde o největší akční překvapení od Johna Wicka.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
BUM sem, BUM tam. Výbuchy všade kam sa pozriete. Akciou nadupaná akčná bomba natočená z pohľadu prvej osoby, ignorujúc atribúty hrdinských klišé. Už k tomu stačí len pripojiť gamepad a Player 1 je pripravený hrať...
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Nehledejte logiku, nehledejte systém, prostě jen usedněte a bavte se. Tohle je naprosto boží film, který ač na primitivní zápletku jede pořád v rychlém tempu. Film trpí jen malým rozpočtem, který se mi zdá až neuvěřitelný, na to, jak vypadá. Mnohem dražší filmy vypadají někdy i hůře, ale větší rozpočet by zde možná dokázal divy.
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Nevím z jakého důvodu bych měl dát méně jak 5 hvězd. Je to originální, je to masakr, je to nabušený od první do poslední vteřiny a hlavně dobře natočený na to, že je to pohled první osoby, no prostě hardcore v pravém slova smyslu. Jen mi to dějově přišlo trošku přehnaný, ale co. Klidně bych se na to kouknul za týden znova a to je ten hlavní důvod k páté hvězdičce. 88%
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
8
Hodně netradiční a zajímavý zážitek. Opravdu jsem se bavil. Jenom je v tom na mě trochu moc krve a nechutností. Jinak je to, ale opravdu supr film. Příběh pravda nic moc, to se dá dohnat příště, ale to vynahrazuje nevídaně zběsilá akce. Po zhlédnutí budete u Zastav a nepřežiješ schopni usnout. Zprvu jsem měl obavy, že se mi FPS pohled nebude líbit, ale v prvních okamžicích byly rozehnány. Neříkám, že od teď chci jen takové filmy, to ne. Je to prostě něco jiného. Jiným, ale úžasným způsobem vás to vtáhne do děje. No a to co už bylo několikrát zmíněno je JIMMY. Ten je bezkonkurenčně nejvtipnější. Jeho první "ozvu se ti" mě úplně vyřídilo. A poslední věc - film se odehrává v Rusku což je další výjimečný aspekt. Na rozdíl od Ameriky je prostředí daleko podobnější našemu, takže o to víc se člověk do děje vžije. S přehlédnutím pár detailů si můžete představit, že to prožíváte v Čechách.