Hardcore Henry

72%
Hardcore Henry
Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm CZ)



Recenze: Hardcore Henry

Kinobox.cz
80%

Jsem velice rád, že tento film vznikl, že jsem ho viděl a že se i přes své mizivé světové tržby tvůrcům bohatě zaplatí. Jen se obávám, že další podobně natočený film nemůže vzniknout, protože v tomto vizuálním stylu prostě už není kam dál jít. Ale rád se nechám překvapit.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6.5
Mokrý sen všech herních šílenců,kteří milují akční střílečky z pohledu první osoby. Jenže samotný námět byl podle mne mnohem lepší na papíře,než na plátně kin. Bylo to sice nabité akcí,ale děj byl velmi prostý (asi jako u počítačové hry). Na 90 minut mne snímek nedokázal kupodivu dostatečně zabavit.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Henry, stejně jako svého času Robocop, je po své smrti opět přiveden k životu a okamžitě se pustí do nekončící akce snad proti všemu a všem. Motiv příběhu je opět snaha vytvořit supervojáky. Již mnohokrát zpracovaný námět je tedy daný, jde se do toho. Rychlá a brutální plejáda různých scén je hlavní devizou celého konceptu, ale neobvykle nasnímané. Z pohledu první osoby. Takže divák vidí to samé, co Henry, čímž se vlastně subžánr Found footage dostává na nový level. Sleď všelijakých obrazů, roztřesená kamera a jedna akce vedle druhé. Trochu zmatek, ale je to jízda. Vlastně je to něco, jako hrát z pohledu první osoby videohru. Takže nic pro zarputilé diváky. Tohle je film jen pro ucelený počet nadšenců nebojící se vizuálních experimentů. Snímek kombinuje vášeň nemající hranice a bezpodmínečnou inovaci projektu fanoušků s odbornými znalostmi profesionální žánrové produkce: natočený téměř výhradně s kamerami GoPro Hero3 Black Edition. Kdo takovou kameru má, proč nezkusit natočit něco podobného a dát na YouTube. Největší výzvou je udržet energii filmu, což se u tohoto mající devadesát minut daří. Takže tu máme akční film jedoucí po celou stopáž na plný plyn ve vizuálním provedení, jaký tady ještě nebyl. Jedno je však jisté. Kdo má odpor už k zmiňovanému Found footage, k tomuto počinu ať si ani netroufá přistupovat. Nepochopí to.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Úžasné, co ti nadšenci s těmi pár dolary udělali, ale celovečerní stopáž to neutáhne. I hodina by asi byla moc, ale šlo by to ještě odpustit. Dalo by se stěžovat i na občasnou nepřehlednost, ale to beru jako část kouzla.


Dodatečné informace

Původní název:
Hardcore Henry (více)
  • Rusko Hardcore Henry
  • Rusko Хардкор
Premiéra v ČR:
21. 4. 2016
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Rusko, USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
2 mil. USD
Tržby:
14,33 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Hardcore Henry je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch