Circle: Uzavřený kruh

60%
Circle: Uzavřený kruh
Svět bez hladu. Svět bez válek. Svět bez nemocí. Neomezené možnosti. V úchvatné a největší high-tech společnosti The Circle neexistuje problém, který by nebylo možné vyřešit. Její technologie mají moc doslova změnit svět. Právě sem, do zaměstnání snů, nastupuje mladá a ambiciózní dívka Mae (Emma Watson). SDÍLET ZNAMENÁ STARAT SE. Šéf a zakladatel (Tom Hanks) společnosti je vizionář, který vybudoval v Circle ráj na Zemi a který touží po dokonalém světě. Jeho receptem na pokrok a na šťastné a spokojené lidstvo je svět bez tajemství, naprostá otevřenost a transparentnost všech lidí, sdílení . . . a sledování. CHOVÁŠ SE HŮŘ NEBO LÍP, KDYŽ TĚ NĚKDO SLEDUJE? Mae je obklopená vymoženostmi supermoderní společnosti. Ohromena ideály a vzájemností se na návrh samotného šéfa Circle zapojí do experimentu, který by štěstí a pokrok v Circle mohl rozšířit do celého světa. Současně s tím začne potkávat tajemného muže. Stane se její nový život pohádkovým snem nebo dostane příchuť hororové noční můry? Bude mít kruh, do něhož vstoupila, cestu ven? KDO MÁ TAJEMSTVÍ, LŽE. (Bontonfilm)



Recenze: Circle: Uzavřený kruh

Kinobox.cz
60%

Film jistým způsobem vygraduje a skončí nečekaným způsobem, který ve mně vyvolal touhu vidět, co se dělo v hodinách a dnech hned po jeho skončení. Protože mi to připadalo zajímavější, než celý film. Možná v pokračování... Ale spíš ne. The Circle se velice podobá epizodě seriálu Black Mirror. Jenomže na odvyprávění srovnatelné story potřebuje dvakrát více času...


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6
Thriller nebo snad horor?? Tak to teda asi těžko! Kruh je solidní drama s prvky sci-fi. Vlastně za pár let už to možná ani takové sci-fi nebude. Je to spíš taková sonda do lidské povahy,která má potřebu všechno sledovat a sdílet (viz. sociální sítě). Příběh byl zajímavý,ale nemůžu se zbavit dojmu,že snímek skončil v nepravou dobu. Snímek se rozvíjel velmi vlažně a o to více mne překvapil rychlý přerod hlavní hrdinky. Jednu chvíli ji to sledování přijde moc a za pár minut už je novou tváří The Circle a sama se nechá sledovat při každém kroku. Herecky je však film velmi dobře zmáknutý. Co jiného taky čekat od dvojce Hanks - Watson. Právě jméno Hanks bylo pro mne největším lákadlem. Poslední snímek,který jsem s ním viděl byl Hologram pro krále - předloha je také od Dave Eggers - a měl jsem z toho stejně smíšené pocity jako teď. Eggers mě tedy ani tentokrát nepřesvědčila,za to Hanks ano.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Circle je dost trefná sonda do všech těch super-cool sociálních společností, které maj samozřejmě jediné přání - světový mír a všechno pro všechny. Tak nějak se ale z náběhu na parádní hi-tech drama, stala jen taková neškodná teen blbinka se známými herci. Velká škoda, ten potenciál tady byl fakt obrovský.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
4
Tom Hanks je už jenom kvůli Forrestu Gumpovi brán jako zdroj kvality. Emma Watson si zase vybudovala kariéru jako chytrá emancipovaná žena. A společně se pouští do thrilleru který by měl být především hodně chytrý. Circle opravdu není hloupý film. Akorát se o něm nedá, říct, že by zcela naplňoval potenciál. A v některých případech je naivní hrající si na něco víc. Herci jsou fajn (Bill Paxton v poslední roli a je to o suché oko) ale zápletka se trošku loudá a opravdu nejde o vyjímečný a převratný film. Především nějak nešokuje v rámci technologie a opravdu nejde o sci-fi jak se tvrdí. Prostě takový neutrální film.

Dodatečné informace

Původní název:
The Circle (více)
  • USA Circle: Uzavřený kruh
  • USA The Circle
Premiéra v ČR:
27. 4. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
18 mil. USD
Tržby:
40,65 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Circle: Uzavřený kruh je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch