Barry Seal: Nebeský gauner

77%
Barry Seal: Nebeský gauner

Barry Seal se zoufale nudil, a tak se vrhnul po hlavě do dobrodružství, které bylo natolik šílené, že ho musel napsat sám život. Režisér úspěšného sci-fi Na hraně zítřka Doug Liman se znovu spojil s Tomem Cruisem a natočili příběh podle skutečné události, jenž je jedním slovem neskutečný. Barry Seal (Tom Cruise) pracuje jako pilot dopravního letadla a rutina amerických vnitrostátních letů ho čím dále víc ubíjí. I proto nadšeně skočí po nabídce „náhodného kolemjdoucího“, z něhož se vyklube agent CIA (Domhnall Gleeson), aby pilotoval pod záštitou tajných služeb. Barryho čekají sexy přelety nad základnami kolumbijských narkobaronů, ze kterých pořizuje bohatou fotodokumentaci, nutnou pro boj s drogovými kartely. Jenže proč létat takhle naprázdno, když se můžete spojit i s protistranou a kromě fotek pro CIA vozit do Ameriky i drogy? A proč se zároveň nestát informátorem DEA (Národní agentura pro boj s drogami), která má v oblasti také své specifické zájmy? A proč se rovnou nezapojit do jedné z největších tajných operací, které kdy americká vláda posvětila? Barry to prostě hraje na všechny světové strany a jde mu to víc než skvěle. Už dávno se přestal nudit. Má krásnou ženu, topí se v penězích a vůbec si nepřipouští, co se stane, až se tenhle domeček z karet zhroutí. A on se jednoho dne zhroutí. (Cinemart)



Režie:
Scénář:

Recenze: Barry Seal: Nebeský gauner

Kinobox.cz
90%

Tenhle film režíroval Doug Liman (Na hraně zítřka) a je to nejlepší Cruiseův film od... od Na hraně zítřka. A nejzábavnější od Tropické bouře.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Už,když jsem uviděl první trailer,tak mi bylo jasné,že se mi bude film líbit. No a po shlédnutí musím říct,že jsem se v úsudku nemýlil. Mám totiž rád vše spojené s Escobarem a jeho kumpány. Navíc zde se opět sešel Cruise s Limanem,takže jsem očekával dobrodružnou jízdu pod plným plynem,která se samozřejmě i dostavila. Scénář má silný základ díky tomu,že vychází z neuvěřitelného života Barryho Seala. Zbytek je jen znamenitý režisérský um a vynikající Tom Cruise v hlavní roli. Mimochodem jde na něm vidět,že si svou roli užívá plnými doušky. Hudba použitá ve filmu je výborná a dobře dotváří obraz doby. Tímto snímkem mi dává Cruise zapomenout na zpackanou Mumii a opět ho tak beru na milost.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8.5
Tyhle filmy miluju. Je neuvěřitelné, co vše bylo v té době možné. I když se film zakládá na skutečné události, tak si myslím, že některé věci byly očividně přehnané. Podobnost s filmem Kokain nelze přehlédnout ( Kokain se mi mimochodem líbil o něco více ). Nic proti Tomu Cruisovi, ale možná by ve filmu lépe vynikl například Leonardo DiCaprio - o tom by se samozřejmě dalo polemizovat. Každopádně je to pecka, která mě opět nechala v němém úžasu. Mínusem je snad jen nafouknutost některých věcí ( desítky tašek s pěnězi, ve kterých by jistě nebylo jen pár miliónů, leda by to měl Barry rozměněné na jednodolarovky ). Místy velmi špatná kamera, jinak nemám co vytknout.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Další lekce americké politiky a fainová role pro Cruise. Děj šlape od úvodních minut, atmosféra konce sedmdesátek na výbornou, celkově hodně dobrý doplněk po Narcos.

Dodatečné informace

Původní název:
American Made (více)
  • USA Barry Seal: Nebeský gauner
  • USA American Made
  • USA Mena
Premiéra v ČR:
24. 8. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
133,51 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Barry Seal: Nebeský gauner je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch