Jessica Jones

77%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Žádná z těch tří sérií nebyla vysloveně nadprůměrná, prostě si myslím, že se tady ten potenciál (hlavní hrdinka prostě jen chlastá a je plná cynismu. No není to super?) naplno vůbec neprojevil. Jakoby se tvůrci báli, že z jediné ženské marvel netflix postavy nemůžou udělat tak temnou osobu, jak se to nabízelo. Takže vznikl takový ořezaný kočkopes pro šiorké publikum, hlavně pro to ženské.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
To co přinesl Daredevil přináší i Jessica Jones. Jiné nakouknutí na svět Marvelu které je skvělé. Budu se tedy opakovat jako u Daredevila: Netflixový Marvel vládne!
Atchyroz
3 399 bodů
8
75% - Se seriálem Jessica Jones jsem měl vždycky jeden větší problém. Stejně jako ostatní marvelovské seriály od Netlfixu má problém s tempem, délkou epizod a natahovaným dějem. 13 epizod je až moc a pro tak pomalý detektivní děj s noirovou atmosférou to může být na škodu. Každopádně, první série byla hodně super. Krysten Ritter se do role Jessicy vžila a sedí ji to. Ale hlavním tahákem oné první sérky nebyla ona, nýbrž hlavní záporák Kilgrave s hodně zajímavou schopností, povahou a perfektně jej zahrál David Tennant, který se může spolu s daredevilovým King Pinem směle řadit mezi nejlepší MCU záporáky v seriálech. Byla zde vybudována slušná atmosféra a vedlejší postavy také nebyly zlé. Nicméně druhá série již zaznamenala jistý sešup v kvalitě, nebyla už tolik dějově zajímavá (hlavně kvůli absenci předešlého záporáka) a ještě více je tady příběh až moc natahovaný, čili, kdyby byla série zkrácena o několik epizod, ničemu by to neuškodilo a mělo by to fajn tempo. Stejně na tom je i série třetí. Nicméně, ta se může pyšnit celkem dobrým záporákem, který si podobně jako Kilgrave dobře hraje s psychologií postav, ale není ho tady tolik a moment tajemna se vytratí poměrně rychle. Vedlejší postavy jako Trish a její matka, Malcolm nebo Jeri, které byly na začátku relativně oukej, v dalších sériích relativně ostrouhali a přišlo mi, že tvůrci už moc nevěděli co s nimi. Čím dál víc mě přestávali bavit do chvíle, kdy mi tam spíše vadili. Nicméně v trojce se objevuje i jedna nová postava s novou schopností která určitě zaujme. Celkově je Jessica Jones celkem fajn detektivka, ale určitě se nezavděčí každému.
Nevka
Nevka
1 503 bodů
8.5
Marvel se toho nebojí. Neskrývaná brutalita na každém rohu (až se někdy obracel žaludek i mně), netradiční hrdinka a všudypřítomná psychóza. Záporák se povedl a má co nabídnout. Intro opět jako u Daredevila poutavé a celkově to mělo švih. U Jessicy jsem každopádně jako u ničeho jiného měnil hodnocení. Ve většině případů byly epizody atmosférické a skvělé, ale několikrát mě to vůbec nebralo... Ale ve výsledku jsem dostal fantastický zážitek, který jsem neočekával.
Ricmont
Ricmont
815 bodů
8
S Jessicou to bylo jak na horské dráze. Od první série jsem se nemohl odtrhnout a to hlavně díky charisma Davida Tennanta. Ovšem i ostatní postavy včetně titulní Jessicky jsem si dost rychle oblíbil a první sérii jsem dal na jeden nádech. Druhá série však byla o dost slabší. Rodinná zápletka moc nefungovala a hlavní zaporák zde byl spíše otravný než zajímaví. Jediný co bych dal jako plus je povedený začátek přerodu Trish. A pak tu máme třetí sérii a tam se seriál zase zvednul ale už se nevrátil na ten vrchol. Ovšem jako vyvrcholení seriálu funguje skvěle. Máme tady nepřítele, který víc než na sílu či schopnosti vsází na svoji inteligenci a umí si dobře vypočítat jak bude vypadat další krok jeho nepřátel (nebo si to aspoň myslí). Za mě tohle fungovalo skvělé protože Jessica tu stojí proti obyčejnému člověku, který využívá jen svoji hlavu. Pak tu máme dokončení linky Trish, která se táhla od první série. A tady nemám co vytknout tohle se povedlo. Jen je škoda, že konečný střet Jessicy a Trish nešel víc do hloubky.
Kamil3
Kamil3
527 bodů
9
1 série -90 procent .Jessica mě chytla víc než třeba Daredevil .JJ není dokonalá ale má sympatické postavy ,nečekané zvraty a působivou atmosféru.Ani u jednoho dílu jsem se nenudil .Vzhledem k tomu ,že má první řada jenom 13 dílů tak to nepůsobí natahovaně ,naopak je každý díl nadupaný akcí ..Některé díly se mi líbily víc ,některé méně ..Jako celek je JJ dobrý seriál ...
Branduff
Branduff
240 bodů
8
První série je naprosto dokonalá. Noirová detektivka, skvělá jessica a vedle Kingpina z vedlejšího seriálu Daredevil, nejlepší záporák co kdy spatřil světlo Márvel filmové či seriálové tvorby. Snad poprvé je tu někdo kdo nechce ničit, vládnout, zabíjet ..... jen žít skrytý se svou láskou. Jessica je tu fenomenální a krátké cameo Luke Cage je taktéž fajn. Pokud bych měl hodnotit jen první sérii, je to jasných 10. Pak přišla druhá a já byl zvědav jak naváže kvalita. Nechci říct že to bylo špatné, jen ..... častá výplň byla znát mnohem více než u jiných netflix marvel seriálů a až na dva díly mně druhá sezona nezvedla ze židle. Třetí byla o poznání lepší. Nedosahuje kvalit první ale je mnohem zajímavější než druhá o opět zvedla laťku super hrdinské Netflix tvorbě. Pokud má někdo rád Daredevila, první sérii Jessici bych s klidným srdcem doporučil.