Leatherface

49%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5.5
Leatherface je pro mne zatím nejbrutálnější a nejkrvavější podívanou letošního roku. Francouzské režisérské duo Bustillo - Maury pojali celý snímek z trochu jiného úhlu a po celou hodinu filmu se nás snaží držet v nejistotě kdo je vlastně tím budoucím psychopatem s motorovkou. Záměrně je tak zde nastrčený obtloustlý němý mladík Bud na kterého by každý neznalý hororu ukázal jako první. Člověk,který už má nějaké horory za sebou se však oklamat nenechá a už od začátku je mu jasné,která bije. Co se týče gore scén,tak ty zde samozřejmě nechybí a jsou patřičně nechutné. Scéna s prasaty,nebo zakousnutí do kamene patří mezi to nejodpornější vůbec. Herci jsou skvělý a role vyšinutých bláznů zvládli na jedničku. Celý snímek je správně "špinavý" a ta buranská stránka Texasu je zachycena dokonale. Závěrečná 10 minutovka je lahůdkou pro všechny milovníky téhle série.
lamps
lamps
15 156 bodů
4
Původní Masakr je pro mě jedním z nejvíce sugestivních filmových zážitků vůbec - až zvrhle konzistentní budování strachu a nervy drásající ponořování do prostředí a nátury ztělesněného zla. Ostatní díly jsou více či méně koukatelným vyvražďovacím brakem, přičemž Leatherface dle očekávání není výjimkou. Příběh je poslepovaný neobratně ze tří odlišných částí, jejichž přechody jsou trestuhodně uchvátané, zatahuje do hry protagonisty, s nimiž si dále neví rady a nechává je rychle odstřelit, a vývoj nejdůležitější postavy je smrsknut zcela nepochopitelně na jednu nebo dvě scény. Alespoň že to má solidní drajv, pěknou ženskou v titulní úloze a několik uspokojivě nechutných scén, kolem nichž je budována ucházející atmosféra. Ale pořád je to zkrátka hanobení geniálního originálu, které nikdo nepotřeboval vidět. Tečka.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
2
Origin Story jak se nám tu zrodilo Texaský mrdání. Nebo vlastně, well yes, but actually no. Legenda o koželuchovi, jak se už v maminčiněm lůně splodil s mini motorovkou, a mini vrtačkou, jak už v plenkách sekal hlavy sekačkou na trávu, a jak ve školce vyráběl náhrdelník z učitelova trupu, tak v tomhle případě, tu nebyla ani zmínka prachu a spermie, ale spíše takové to okusování stránek kolem, sebevykrádačství za každou cenu, a scenář stokrát zrecyklovaný na papír maši, aby se mohlo balit do Bulharska, ale nikoliv na moře a mořské hlody, ale do bulharských ulic, aby představoval americký Teksas. Pořád Vás to přesvědčilo a nezkazilo dojem? Tak jo, přidáme na obrátkách. Skupina nezačleněných a postdegeneračních potratů, a bílé lůzy, co od prstění kaprem, a šťourání myší do prdele nemá daleko, kontra se zdravotní sestrou v hře, a s velkým přerostlým Kvasinkomódem, putuje po americké, (kurva, ani to se říct nedá..), prostě putujou, po něčem co záhy připomíná pole, a jdou.. no, to je těžko vysvět.. ne, nebudu sporákovat, ale ti nejrychlejší z vás už určitě pochopilo, kam směřuji. Nikoliv směr anál, kde se celá série Texaských orgií, minimálně od roku 1974 směřuje. Nechci být mírně oplýván tou náloží, kterou nám americký trh každým rokem naservíruje, ale co je moc na kocoura, je už dost pro všechny. Nejlepší díl zůstává nadále první a taky posledním, který stál za anulovanou návštěvou záchodu po setmění, ale taky se rapidně vzrostl zájem o motorové pily. Vzdáváme minutu ticha, a štrcháním rezavým řetízkáčem, a hold všem jižanským rednekům, kterým hektolitry prasečí krve vystřiklo po ksichtě..
ScarFace_V8
ScarFace_V8
880 bodů
2
Ok… Když to nevyšlo s 3D sequelem, který mimochodem nebyl tak špatný, zkusíme to tentokrát s prequelem! Tento film je názorným příkladem jak bídně naložit s tak kultovní postavou, která stála za vznikem žánru tzv. Slasher hororu. Film má tak debilní scénář a chronologii vykazující se naprosto debilním chováním postav, nelogickými skoky v dění a ještě spousta dalších věcí nad kterými jsem otráveně kroutil očima. Nic na tom nepůsobilo uvěřitelně. První ¾ filmu naprosto o ničem ukazující nám úplně jiné magory než ty co nám byly představeny v originálním snímku z ’74. Absolutně jsem nechápal koho teď vlastně sledujeme a prakticky už jsem počítal každou minutu do konce. Zbytek postav na tomto nudném výletu už se jenom rýsovaly do finální formy. Do toho šílený policajt, který si vzal „spravedlnost“ až moc k srdci a nakonec propásl každou vhodnou příležitost zakročit/být užitečný. V poslední třetině se opět děje spousta podivností, ale už to aspoň minimálně začínalo být zajímavé – třeba to proč začal nosit masku. Jako chápu, že jako prequel to nemohlo skončit jinak (mladý Sawyer bude prostě nadosmrti panic), ale že to bude takhle debilní?! Ze stopáže celých nudných 90 minut, pila vrčela na nejvýš tak tři minuty. The Beginning oproti tomuhle působí jako masterpiece. Bože, tak jsem se u toho naštval. Hvězdička za pěknou Lizzy White (Vanessa Grasse).
TechCluster
TechCluster
659 bodů
5
Pěkně nechutný
Vetstormy_
Vetstormy_
471 bodů
1
Miluju vtipné horory, ale tohle je takové lejno, že Čelisti 3D, jsou oproti tomu masterpiece.
DoomSlayer
DoomSlayer
235 bodů
5.5
V rámci série lepší průměr.
slasher-petruska
4 bodů
5.5
Nesouhlasím film jsem viděla myslela jsem že to by to blbost ale byla jsem překvapená krásná muzika děj herci vše. Za mě má film 1 z hvězdičkou. Mělo to děj vše a zase tak na silné se mě to nezdálo.