Anomalisa

67%
Anomalisa
Plakát traileru

Michael Stone se velmi úspěšně živí jako životní motivátor, tedy jako člověk, který i tomu největšímu smolaři vysvětlí, jak žít, aby se měl co nejlíp, byl v životě šťastný, úspěšný a spokojený. Michael umí poradit ostatním, ale ne sám sobě. Netuší, co si má počít. Právě přicestoval do Cincinnati, kde má pozitivně motivovat účastníky kongresu pro pracovníky zákaznických linek. Ubytuje se v hotelu, který je stejný jako ostatní hotely, kterými za ta léta prošel, absolvuje sérii naučených rituálů a dost možná by tu dočasnou krizi identity zahnal chlastem a spánkem, kdyby nepotkal Lisu Hesselmanovou, nesmírně plachou obchodní manažerku, která je jeho velkou fanynkou. Lisa vrátí Michaelovi chuť do života, především proto, že je jiná, vymyká se z uniformity ostatních lidí. Paradoxem je, že právě tahle neschopnost zapadnout Lisu samotnou na sobě nesmírně trápí. Chtěla by to změnit, ale hrozí akutní nebezpečí, že když přestane být anomální Lisou, tedy Anomalisou, mohla by ztratit i Michaela. (Cinemart)




Recenze: Anomalisa

Kinobox.cz
70%

Anomalisa je námětem i atmosférou něco velmi podobného jako Ztraceno v překladu. Ale nemá Billa Murraye a Tokio.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Výborná animovaná stránka a zajímavý námět bohužel ještě neznamená,že je snímek něčím výjimečným. Anomalisa je dobrým snímek,ale nic víc. Jako sonda do života jednoho znaveného jedince ok,ale že bych z toho byl nějak odvařený se říct nedá. Každopádně originální jak bývá u Kaufmana zvykem.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Jednoduchá hořká etuda bez přesahů, zato však tím intimnější. Možná by tomu slušela kratší délka.
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
10
Je to skvělé. Očividně téma, které Kaufmana v životě zasahovalo, a tak o tom napsal. Je to něco na způsob Birdmana - pokud jste si v životě prošli situacemi, které se aspoň trochu podobají trablům hlavních hrdinů, budete přesně vědět, co tím chtěl Kaufman říct. Tak jako před dvěma lety Iňárritu. Oboje jsou geniální filmy, které zasáhnou toho, kdo je jim otevřený, ale kolem spousty lidí prostě prošumí. Na tom není nic špatného, ale pro mě osobně to byl prostě hodně silný zážitek.


Dodatečné informace

Původní název:
Anomalisa (více)
  • USA Anomalisa
Premiéra v ČR:
17. 3. 2016
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
8 mil. USD
Tržby:
5,66 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Anomalisa je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Powered byJustWatch