Labyrint

67%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Strachova neangažovaná kvalita s nepříliš provázaným scénářem. Není moc důvodů tomu věnovat pozornost negativní, nebo pozitivní. Svým způsobem nejhorší možný výsledek. (Dva díly.) 50 %
Pas
Pas
6 225 bodů
1
Česká televize se mnohé z nás opět snaží přesvědčit o tom , co už dávno víme, že účel světí prostředky.Dante má své peklo,Hieronymus Bosch zase poslední soud a diváci pokus o mystery/thriller . Nebyl by to Jiří Strach aby nezabrousil do historie s tvůrčí snahou o prolnutí nějakých tajenek z minulosti se současností.Prvek slovenské policistky je zase evidentní pokus o "bratrství" s důrazem na zájem oslovnit především diváky na východ od řeky Moravy.Nesympatická Zuzana Kanócz,to jen umocňuje svých chováním.Naplnění jakési msty či odplaty formou rituálních vražd je vcelku vděčné téma a pokud by zůstalo jen u toho a tvůrci snímku se soustředili na tento motiv a na jeho filmové propracovanosti určitě by to byl záslužný i zajímavý počin. Bůhvíproč však zase musíme řešit politiku, korupci ,nevěru a X dalších prvků které však nevytváří celek ale jsou nějakým přívěškem na zpestření děje...Už tradičně to dělá dojem nadstavované kaše se snahou vytvořit 60 minutovou stopáž na 7 dílů.Pak se nemůžeme divit , že vznikne produkt jako od pejska a kočičky.Když už se tvůrci rozhodnou ,že ne všechno sdělí divákovi během pátrání , mohli by se obtěžovat alespoň takto učinit v nějakém závěrečném sumáři.Skutečně nejsem sám koho by zajímalo, jak vrah soudce ,Klíma, dostal kvér až do soudní síně. Proč hacker který při odblokaci notebooku nemá vynuté wifi a není mu jasné , že se dá notes najít on line.Jak je možné, že zastavárník se v pohodě dovolá z velmi hlubokého sklepení když i v mnoha restauracích na povrchu je nejen problém s účtenkou ale i připojením.Méně bývá někdy více , komorní drama to sice není ale drajv se tam vytváří uměle, výbuchy madony ve sklepení která se tam objeví ale nikdo nezkoumá jak a proč....no je tam těch úletů mraky .Langmajer,Majer,Donutil i většina dalších jsou kvalitní ale s takto spíchnutým scénářem se to po herecké stránce zachránit nedá.Jako klad pak ještě vidím hudbu jinak opravdu žádné veledílo i když Čt disponuje tradičně rozpočtem o kterém se jiným ani nezdá.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
4
Kriminálka částečně z mého rodného města! Z míst, který znám a kam jsem chodíval. Ale WTF faktor posledních tří dílů (a hlavně toho posledního, který už působil jako parodie) mě opět přesvědčil o tom, že ani Labyrint bídu české seriálové tvorby nezachrání
Atchyroz
3 395 bodů
8
80% - Labyrint je pro mne jedním z nejlepších českých seriálů posledních let. Minimálně, co se týče kriminálního žánru. V nejlepší první řadě se nám představili hodně dobré sympatické postavy včele s Jiřím Langmajerem a jeho tým z brněnské kriminálky vyšetřuje případ sériového vraha, který je několik kroků před nimi. Atmosféra, jakou tady režisér Jiří Strach vytvořil, je úžasná, scénář silně obstojí konkurenci, je tady hodně nápaditá kamera a ve výsledku tady máme psychopatického vraha, který má téměř dokonalý plán zabíjení a oběti si nevybírá náhodou. Finále je perfektní, plné zvratů a nemohu si jej vynachválit. Druhá série sleduje o něco více postav, kterých bylo pro někoho možná až moc a jejich dějové linky byly dost zamotané, a věřím tomu, že to byl dobrý účel. Celý případ je vysvětlen na samotném konci a je ještě víc překvapující než první řada, i když jejich kvalit nedosahuje. Ve třetí sezóně jsou opět představeny nové postavy, je zde opět chytrý vrah a děj samotný je po scénáristické stránce lépe zvládnutý a drží pospolu. Seriál byl takto ukončen podle mého uspokojivě.
Ombak_Penari
2 764 bodů
7
Tentokrát to je, Jirko, jen na tři hvězdy. Je hrozně blbé to porovnávat s Ďáblovou lstí a Ztracenou bránou, ale nemůžu si pomoct, stojí to na podobných základech. Osobně si myslím, že ten formát tří částí je pro podobné věci naprosto dostačující a víc v tomto případě jen zbytečně naředilo děj. Každý díl měl hromadu hluchých míst a spousta vedlejších linií je zbytečně natahovaných nebo ve výsledku vcelku zbytečných (viz. farář, který neprozradil zpovědní tajemství). Má to opět fajnový mystický nádech a využití Posledního soudu je skvělé, ale rozuzlení nakonec není zdaleka tak zajímavé na to, jak složitý a velký případ to celou dobu je. Vlastně bych řekl, že je těžké uvěřit, že by za tím vším byly tak jednoduché pohnutky a nikoliv velké spiknutí a vyšší cíle. Ondřej Brzobohatý byl s hudbou poněkud mimo, ve stěžejních okamžicích jsem měl pocit, že se točí televizní krimi, ale on tvoří pro hollywoodský blockbuster. Nicméně je to pořád o úroveň víš, než většina ostatní televizní produkce.
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
7
Zatím 70 procent, uvidíme, co další díly :-)
barborasalome
barborasalome
522 bodů
8
Po prvním dílu velmi pozitivní dojem. Doufám, že mi tento můj dojem vydrží. Vydržel. Po Případech 1. oddělení konečně kvalitní seriál.
koudel
koudel
318 bodů
6
Příliš dějových linek, ale napětí a překvapení nechybělo. Mnoho faktických a nevysvětlených momentů. Celkem není jasné jak jeden člověk mohl toho tolik napáchat - například nikoho z vyšetřovatelů nepřekvapilo, že hlavní zloduch všechny odposlouchával - jak to dělal? Ale díval jsem se na to až do konce...
lenacermakova
lenacermakova
181 bodů
8
Dalších z kvalitních seriálů od ČT.
AlvinCZ
AlvinCZ
133 bodů
8
První série byla jako zjevení, jedná se o jeden z nejlépe napsaných krimi seriálů v CZ/SK, okořeněná prvky mysteriózna a náboženství, jak je u Stracha časté. Herci jsou výborní, hudba na české poměry překvapivě taky. Ovšem scénář první série je na naše poměry opravdu silný nadprůměr. Postavy jsou uvěřitelné a dobře napsané, příběh se zdá komplikovaný, ale na konci do sebe vše skvěle zapadne. A u první série se podle mě mělo zůstat. Další série už tak kvalitní nebyly. Pořád byly dobré, neurazily, ale ani nenadchly. Působily, jako kdyby byly psané na koleni.
  • provázanost děje
  • postavy
  • herci
  • kvalitní režie
  • hudba
  • slabší 2. a 3. série