Bitva za Sevastopol

71%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Určitě se nejedná o TOP válečný snímek, ale příběh Ljudy Pavličenko je velmi zajímavý. Celkem dlouhý rozjezd filmu mě mírně odradil, ale druhé dvě třetiny filmu jsem si opravdu užil. Vyvážený poměr scén z osobního života a z bitevního pole. Uspořádaný děj, přesto, že skoky v čase nejsou nijak vyjímečné. Pěkné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Vizuál umí Rusové ještě lépe (Brest Forest), a ikdyž ten příběh mohl mít slušný potenciál, tak to tím provedením (proč zase 2 časové roviny?) připomíná drsnější, ale boužel nudnou, romantiku.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Komentář píšu po delší odmlce a musím říct, že si nevybavuju konkrétní pasáž, která by mě nadchla, každopádně natočené to je hodně dobře, rusáci jdou prostě do sebe. Kdo má rád druhou světovou a příběhy podle skutečných událostí, tak bude uchcávat a ještě k tomu ženská v hlavní roli, to se jen tak nevidí. Samozřejmě to srovnávám s Nepřítel před branami, ale to nejde :-) 80%
Krupe
Krupe
2 271 bodů
8
Ujde to, je to jiné, prostě ruské. Ta jejich mentalita je přeci jen v těch filmech vidět, ale s tím se musí počítat. Jinak výprava a triky na velmi dobré úrovni, vůbec si nezadají s Hollywoodem.
BORo
BORo
288 bodů
10
odporucam! skvely film.
starskyxaj
starskyxaj
108 bodů
6.5
nádherné prostředí ale film nic moc chvilkami i dost nuda :)
kedalch
22 bodů
1
Děsně trapná ruská agitka jak z padesátých let minulýho století. Dialogy převzaty ze školení NKVD. To hodnocení tady nechápu. Asi hlasovala celá ruská ambasáda..... Filmu o ruském snajperovi Vasiliji Zajcevovi "Nepřítel před branami" to nesahá ani po kotníky.
frantisek-sladky
6 bodů
10
Perfektní film,kde je velmi věcně a do hloubky, jak v historické rovině, tak i v rovině osobnosti proveden průzkum přerodu ženy. Hrdinka,nebo zločinec?? To jsou otázky,které dosud nikde nebyly takovýmto způsobem řešeny.Film který stojí za to shlédnout jej několikráte a to velmi pečlivě. Jsou zde i působivě předvedeny neobvcyklé zháběry na sceny, které se v jiných válečných filmnech v této podobě nepředvádějí. Zde je to podle mne zpracováno perfektně.....Vřele doporučuji.