Bitva za Sevastopol

71%
Bitva za Sevastopol

Biografické historické melodrama o legendárním sniperu SSSR - Ljudmile Pavličenko, která za 2. světové války při obraně Oděsy a Sevastopolu zabila 309 nepřátel. Ve filmu jsou zachyceny nejen reálné události, ale také osobní život Ljudmily: nedocenění otcem a láska ke třem mužům. Silný patriotismus, odvaha, tvrdost, ale také strach a skrytá ženskost. Tyto charakteristiky přispěly hlavní hrdince k tomu, aby se stala velmi obdivovanou a populární ve své době a byla pozvána do Bílého domu, kde se spřátelila s Eleanorou Roosevelt. Také vystoupila na konferenci a pomohla tak rychlejšímu vítězství nad Němci v čele s Hitlerem.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Určitě se nejedná o TOP válečný snímek, ale příběh Ljudy Pavličenko je velmi zajímavý. Celkem dlouhý rozjezd filmu mě mírně odradil, ale druhé dvě třetiny filmu jsem si opravdu užil. Vyvážený poměr scén z osobního života a z bitevního pole. Uspořádaný děj, přesto, že skoky v čase nejsou nijak vyjímečné. Pěkné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Vizuál umí Rusové ještě lépe (Brest Forest), a ikdyž ten příběh mohl mít slušný potenciál, tak to tím provedením (proč zase 2 časové roviny?) připomíná drsnější, ale boužel nudnou, romantiku.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Komentář píšu po delší odmlce a musím říct, že si nevybavuju konkrétní pasáž, která by mě nadchla, každopádně natočené to je hodně dobře, rusáci jdou prostě do sebe. Kdo má rád druhou světovou a příběhy podle skutečných událostí, tak bude uchcávat a ještě k tomu ženská v hlavní roli, to se jen tak nevidí. Samozřejmě to srovnávám s Nepřítel před branami, ale to nejde :-) 80%

Dodatečné informace

Původní název:
Battle for Sevastopol (více)
  • Rusko Bitva za Sevastopol
  • Rusko Battle for Sevastopol
Země původu:
Rusko, Ukrajina
Rozpočet:
5 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné