Mune - Strážce měsíce

68%
Mune - Strážce měsíce
Aniž by o to žádal, je malý Mune, snílek a šibal, v bájném světě jmenován strážcem Měsíce, tedy tím, kdo přináší noc a bdí nad sny. Mune ale přitahuje katastrofy a omylem umožní strážci temna, aby ukradl Slunce. S pomocí hrdého strážce Slunce Sohona a křehké Ciry se Mune vydává za neobyčejným dobrodružstvím, jež z něj učiní legendu mezi strážci! (Freeman Ent.)



Riverdon
Riverdon
7 385 bodů
9.5
Ve stylu Mijazakiho filmů, s animací jak z Faunova labyrintu a magičností Avataru.
FilipusMuff
FilipusMuff
4 015 bodů
10
100% sem tu dal zatim pouze jednou, ale ted sem nucen je dát po druhý. Tohle je fakt nejatmosferičtější animák co sem kdy viděl.. Naprosto mistrovská práce...
  • Megaoriginálnost (animace│prostředí│příběh)
  • nic...
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Předně je velmi důležité říct, že je to pohádka pro malé děti. A z tohoto hlediska ji také hodnotím. To jen tak na úvod. Vždycky se mi líbily pohádky, které nebyly zasazené do lidského světa. Pohádky, se kterými si dal autor aspoň tu práci, že vymyslel nejen příběh, ale i prostředí. Bohužel se takové dají spočítat na prstech jedné ruky. V tomto ohledu je Mune naprosté zjevení. Úchvatná podívaná, přehršel nápadů tryskající ze všech stran, smysl pro detail, prostě všechno. A navíc žádná mrtvola. Padouchy napravujeme a ne zabíjíme, to by se mělo dětem vtloukat do mozku. Teď už nezbývá než doufat, že mě nejlepší film roku netrefil hned v únoru, i když v případě Mune bych rozhodně nelitoval.

Dodatečné informace

Původní název:
Mune, le gardien de la lune (více)
  • Francie Mune - Strážce měsíce
  • Francie Mune, le gardien de la lune
Premiéra v ČR:
3. 9. 2015
Distributor:
Freeman Entertainment
Země původu:
Francie
Čeština:
Mune - Strážce měsíce je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch