Zloději zelených koní

58%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
6
To je tak, když se touha změní v posedlost. Dva kamarádi rozdílných charakterů společně hledají vltavíny, což se stane i velkou zkouškou ve vztazích. Celou stopáž tak jen máme možnost vidět jejich usilovné hledání, kopání a dohady nejen mezi sebou. Trochu málo na nějaký smysluplný děj. Místama je to i téměř kovbojka, jen ze současnosti a ryze po Česku. Něco tomu zkrátka chybí. Snad více elánu či akce, neboť takto je to celé takové nemastné neslané. Film je tak o přátelství a partnerských vztazích doplněné hledáním vltavínů. Nic víc, nic míň.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Škoda vyprázdněného scénáře, kdy každá scéna musí být dvakrát delší a vyplněná třemi zbytečnými záběry, protože jinak by tenhle film nedopadl tak špatně, jak se zdálo nevyhnutelné. 2 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Taková depresivnější verze Nenasytné Tiffany. Na tuzemské poměry rozhodně ok, jen ten scénář se zase snaží honit úplně zbytečně plno zajíců najednou. Oba kluci v hl rolích parádní. Hlavně Lišák.
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Dostali jsme až moc jednoduchý a krátký příběh. Herecky nic nezachránila Geneviève /asi slaví svátek 3. ledna podle maďarského kalendáře/ ani její švagr v roli vesnického tvrďáka. Nelze se vůbec divit. Tady fakt nešlo nic odehrát. Zapracovat víc na černém obchodě s vltavíny, víc nás vtáhnout do prostředí burz, rivality mezi kopáčema, jejich nahánění policajtama, hazardem se životem při kopání. Vše odfláknuto. V centru Českého Krumlova je hezké muzeum vltavínů.Za ten závěr navíc tvůrcům pár facek na dálku, takhle zpackat knihu.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
5
Vlastně mě nejvíce zaskočil
  • Liška jako regulérní hovado
  • scénář
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7
na základě nepříliš kvalitního scénáře , roztěkaného , s postavami bez hlubších motivací - vznikl celkem koukatelný "televizní film"
Chalupa
Chalupa
170 bodů
5.5
Film se příliš nepovedl. Námět je návodný pro nelegální sběrače vltavínů. Celé je to postaveno na páchaném násilí a hrubém slovníku dvou kamarádů "hrdinů". Až člověk lituje herců k čemu se museli propůjčit. Negativismus nemá ve filmu protipól. Honba za penězi nezná mezí. Ani mezi filmaři?