Den patriotů

73%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Peter Berg je vlastenec každým coulem a na jeho filmech to jde hodně znát. Nechybí v nich americká vlajka,hrdinství a vlastenectví. To vše je obsaženo i v tomto snímku,který pojednává o teroristickém útoku během bostonského maratonu. Od chvíle kdy se onen útok uskuteční film nabírá rychlé tempo a my sledujeme hon na teroristy čemuž dopomáhají svědci,ale i různé fotky od lidí co se akce zúčastnili. Film je zkrátka každým coulem velmi americký,ale tentokrát to nepůsobí příliš otravně.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Vůbec nechci snižovat vážnost terorismu, ani utrpení obětí.. o tom to není, hodnotím jen film, který je natočen na základě jednoho z největších teroristických útoků na území USA. Film mě zkrátka moc nenadchl, herecké výkony slabé a to i Marka Wahlberga, kterého mám moc rád. Co se týče samotného útoku, tomu pomohly reálné záběry a atmosféra byla celkem hutná.. poté už to šlo jen z kopce a trošku to zachránily výpovědi reálných obětí, což ale filmu jako takovému nemohu připsat k dobru. V mých očích to není rozhodně skvělý snímek 70% + .. je "jen" dobrý.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Pocitově asi lepší film než pár měsíců starý Bergův Deepwater Horizon, hlavně v té druhé půlce je to místy strhující thriller. Ale právě že až v druhé půlce, do té doby spíš nudné drama. Navíc už podruhé za sebou mi těžce nesedl Marky Mark (a to ho mám obvykle fakt rád), ten film by fungoval mnohem lépe bez jeho postavy (která se fakt po haluzi připletla ke všemu důležitému).
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Vyprávění bez větších chyb a zaváhání, ale po sto devadesáté čtvrté ohraný koncept rasistického honu na teroristy, v hlavní roli s ikonickým, nařachaným a morálně neposkvrněným hrdinou (řeč je o Wahlbergovi, Goodman potřebuje trochu shodit a J.K.Simmons nabrat) už mě prostě ani jako fanouška zajetých hollywoodských konvencí nemůže uspokojit. Navíc je to dlouhé jako seznam vládních dluhů a tempo kolísá mezi mnoha postavami, které, ačkoli hrány špičkovými herci, nejsou bůhvíjak přesvědčivě vykresleny. Berg má rozhodně na větší, minimálně fyzický náhul, což zde ukazuje například velmi intenzivní a realistická pouliční přestřelka...
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Filmy podle skutečných událostí, mají vždycky velmi zajímavou atmosféru a vyprávění. Charaktery a postavy jsou vždy potřeba zahrát co nejlépe a herci tam jsou pod velkým tlakem. Takové filmy si prostě nezaslouží špatné hodnocení, protože vždycky mám husí kůži, že se to vážně stalo. Prostě výborný film, který nemusí ukazovat všechno co se dělo a nemusí to být naprosto autentické, ale to nemůže hodnotit nikdo, kromě lidí, kteří to sami prožili.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
5
Představte si, že stojíte v koloně, protože jedete s celou rodinou na zápas vašeho oblíbeného fotbalového klubu. Damašek je v tomto období dost horký a kolona jakoby se nechtěla ani hnout. Oknem auta sledujete hosty nedaleké čajovny. Když tu náhle zničeho nic se ozve ohlušující výbuch, s vaším autem to zatřese a vše zahalí oblak prachu. Bomba shozená americkým dronem opět neminula cíl. Desítky raněných a mrtvých, pláč dětí, zoufalství dospělých. Pořádkové služby organizují záchranné práce a posléze i úklid sutin. A život jde dál. A teď ten samý scénář převeďte na území USA. Co dostanete? Hysterii, zděšení a filmovou masturbaci na téma "kdo nám takto škodí, je na pornu závislý náboženský fanatik a psychopat". Žádná sebereflexe, žádná sebekritika. Zoufalý a srdcervoucí křečovitý hon, který končí vítěznou akcí 40 po zuby ozbrojených vojáků proti jednomu raněnému ubožákovi. Velké vítězství. Patetické proslovy. To je Amerika!!!
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
8.5
Když jsem film zapínal, trošku jsem se zahrozil nad stopáží a myslel jsem si, že bude ve výsledku strašně natahovaný. Nakonec jsem rád, že se tak nestalo. Den patriotů je velmi dobře natočeným snímkem podle skutečnosti, který má skvělé tempo a poctivě se zaměřuje na celý průběh pátrání. Slabší je víceméně jenom začátek, kdy nám je během cca deseti minut představeno ohromné množství postav, s nimiž se během filmu setkáváme. Brzo nato na(ne)štěstí přijde útok a dramatická atmosféra je na světě. Berg s Wahlbergem se před třemi lety opravdu rozjeli. Vydat dva napínavé filmy o nejtragičtějších amerických událostech za poslední dobu se během jednoho roku jen tak někomu nepodaří. 85%
Sheemas
Sheemas
737 bodů
7
Podle skutečných událostí natočený film o bombě, maratonu a pár policajtech. Pokud nebudeme brát v potaz americkou vlajku v pozadí a silné vlastenecké řeči, tak nám zbývá zajimavý příběh, parádní honička a přestřelka, která se opravdu povedla. Film má poměrně dobré obsazení, i když místo Marka Wahlberga si osobně dokážu představit nějakého jiného hrdinu. Na závěr lze říci, že film má pomalejší rozjezd a čekání na výbuch je poměrně otravné, ale vše je nakonec přebito skvělou akcí, která stojí za zhlédnutí.