Silnější

65%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Tohle byla vážně prvotřídní depka! Po Patriots Day je to letos můj druhý snímek,který se věnuje Bostonskému atentátu,ale zatím co první jmenovaný se zaměřil na samotný čin,teroristy a následný hon,tak Stronger si vybral jeden lidský osud,který tato chvíle změnila. Stronger je vážně srdcervoucí příběh o síle lidského odhodlání a nezlomnosti. Jake hraje jako vždy božsky a jeho výkon je opět hodný Oscara. Škoda jen,že zbytek mu v tomto snažení moc nepomáhá. Tempo je šíleně zdlouhavé a nabízí jen málo zajímavých scén. Často se tak nic moc neděje a celé je to vážně hrozně depresivní. Natočeno je to sice dobře,ale snímek je na můj vkus příliš "Americký". Připravte si kapesníčky a pusťte si tento herecký koncert.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Prakticky bych opisoval jen to, co již napsal Brenan88.. 100% souhlas.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Herecky silné, to si vždycky všichni pohlídaj, ale fakt mě nebavilo skoro hodinu něco sledovat, jak Jeff na někoho řve, a když neřval zrovna on, chytl se toho někdo jiný. Mám se cítit provinile, že se mi takovéhle silné příběhy, zakončené tleskáním plného stadionu ve stoje, zdají zbytečné?
Marcos22
Marcos22
994 bodů
4
Příběh o Jeffu Baumanovi, citovém vyděrači, snažícím se dát počtvrté dohromady se svojí ex-přítelkyní, ze kterého se nakonec stal shodou nešťastných okolností symbol síly, odhodlání a naděje pro americký lid. Režisér David Gordon Green přinesl v pořadí třetí snímek točící se okolo bombového útoku na Bostonský maraton. Zatímco Bostonský maraton: Atentát je dokumentární špičkou a Den patriotů přinesl pohled na událost z pozice příslušníka ozbrojených sil, Silnější přináší vhled do události z pozice oběti. Právě Jeff Bauman byl jednou z 20 osob, která přišla při bombovém útoku o život či některou z končetin, a která se snaží psychicky vyrovnat s nastalou životní změnou, se zvýšenou popularitou a posttraumatickou stresovou poruchou. Celkově snímek působí komornějším dojmem a vystihuje ho označení „sociální drama“. Zatímco po vizuální stránce je film zpracován na výbornou, po scénáristické stránce je podprůměrný, velmi povrchní, a tam kde se dostane do slepé uličky, si pomáhá „odpudivými“ flashbacky na chybějící údy. Film o paradoxu dnešní doby, kdy člověk nemusí udělat vůbec nic pro to, aby se stal inspirací pro ostatní. 40 %. 😕 (08.07.2021)