Brooklyn

72%

Komentáře a recenze 28

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Pěkný romantický snímek se skvělou kamerou a výbornou dobovou atmosférou. Je to takový nenáročný film,který nám nabízí milostné dilema jedné mladé ženy. Solidně natočené a dobře zahrané,ale nominace na Oscara je v tomto případě na pováženou. Na to je Brooklyn až příliš obyčejný. PS: Ta irská hudba je dokonalé úžasná.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Sice taková naivní romantika o holce, která si musí vybrat mezi Novým světem a domovem, ale rozhodně koukatelná. Z Saoirse už je fain baba a mladý Gleeson má prozatím čuch na filmy jako málokdo.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Slaďárna jak od Rosamunde Pilcher s americkou zástavou na prdeli, která je přímo ukázkovým akademickým a citovým kalkulem. Tudíž je vše na vysoké řemeslné úrovni a se skvělými herci, kterým ty emoce zkrátka uvěříme, ale zároveň je příběh strašně patetický, předvídatelný a uměle lidský, ceděný skrze ženské slzy a milostná utrpení. Co zaslouží určitě největší pochvalu, je výkon Saoirse Ronan, zbytek zanedlouho zapadne v našlapané kinematografické paměti..
limeta
limeta
5 177 bodů
9.5
Padesátá léta v americkém filmu prostě miluju. Krásný film, uvěřitelné postavy a solidně vystavěný děj, obyčejný a lidský. Atmosféra je tak věrohodná, že budí dojem 5D projekce. Saoirse Ronan je přímo dokonalá. Celkově výborná filmová práce
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Saoirse Ronan je herečka na top úrovni a nechápu že ještě nemá toho oscara :D.. prostě to tady výborně táhla, skvělý film, příběh, drama. Nijak to nenudí, je to napínavé, smutné, zábavné.. prostě jo, za mě to má všechno.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
6.5
sladkobolná romantika....asi točená pro nějaký irský klub vystěhovalců v Anerice :)....jistě při takovém filmu hromasně zvlhčují kapesníky....
Teresie
Teresie
1 187 bodů
8.5
Milé, něžné pohlazení.
  • Saoirse (ta holka nám ještě ukáže)
batal
893 bodů
5.5
zajímavý fil, určitě stojí za shlédnutí
hovorkok
hovorkok
647 bodů
9
„And one day the sun will come out and you might not even note it straight away, it would be that faint. And then you will catch yourself thinking about something or someone who has no connection with the past, someone who’s only yours. And you’ll realise that this is where your life is.“ … Tento snímek je pro nás, romantické duše a navíc milovníky Ameriky, jako stvořený. Je to film plný scén vyvolávajících na mé tváři úsměv, smích, ale i zkroušení. Scénářově velmi skvěle a romanticky zvládnuté. Tonyho doprovod, aby nemusel čekat do dalšího dne, pískot na pláži, nadšení pro lásku… to vše podpořené kouzelnou mluvou a okouzlujícím výrazem Emory Cohena. Kde by ale Emory byl bez obdivuhodného výkonu mladičké Saoirse Ronan. Navíc krásné prostředí, kostýmy, dobové zasazení, a celkově, jak napsala uživatelka emma53, „krásná a křehká atmosféra“. Co víc dodat, jsem unešená. A jako bonus Zidler a Křiklan v jiné tváři - Jim Broadbent, tenhle chlap se snad hodí pro všechno :)
machetetete
machetetete
464 bodů
7.5
Nakonec sympatické romantické drama, kterak jedna Irka štěstí za oceánem hledala. Ale kořeny a stesk po rodině jsou silnější, než si původně myslela. Zvlášť když se „doma“ dějí nečekané věci. A za velkou louží to zpočátku nevypadá, že to vůbec nějak půjde. Snímek o „těžkých rozhodnutích“ nemá ohromit zvraty nebo samotným dějem, nicméně poměrně umně buduje atmosféru, poukazuje na drobné detaily. Režisér John Crowley divákům nepodlézá, nepřibližuje se vykalkulovanosti, ostatně stejně jako ve svém dramatu Ten kluk. Scénář poskytuje velkorysý prostor hlavní hrdince v podání Saoirse Ronan, která si pozornost kritiků právem zaslouží. Nese v sobě křehkost, zranitelnost, ale i slušný ranec odhodlání a odvahy. Ve výsledku docela příjemné překvapení.