Rodinný film

60%

Komentáře a recenze 35

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Na české poměry velmi dobrý film. Pro ty, kteří film neviděli to ale není vůbec kvůli Karlu Rodenovi, protože ten má ve snímku jen málo prostoru. Celý film se točí hlavně kolem dospívajících dětí, kteří zůstanou sami doma poté, co rodiče odjedou na plavbu jachtou. Film se odehrává ve řech rovinách, hlavní linka je o mladých lidech a jejich životě bez rodičů, druhá je ztroskotání rodičů a třetí je příběh psa, který je sám na pustém ostrově. Vše je vyvážené, klidné, rozvážné.. Kdyby naše kinematografie pokračovala dál takto, tak by to šlo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Po relativním zklamání hned po zhlídnutí už ve mně ten film jenom roste. Úspěšná revize českých rodinných dramedií, která se nebojí být šedivě vyblitá, protože právě to je někdy na místě. Možná to je maličko vychtěné, ale rozhodně vychtěné správným směrem.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Když to skončilo vzpomněl jsem si na Shakespearovo Mnoho povyku pro nic, protože tohle je vlastně "jen" normálně natočený film. A pak si člověk uvědomí, že to je na český film poslední dobou vlastně docela dost. Dobře napsaný scénář, slušně zahrané, pár kiksů v logice a několik zajímavých zákrut v zápletce zachrání i poněkud se vlekoucí se tempo, zvláště v polovině filmu, kde by se to slušelo ještě trochu pokrátit. Zůstávám však v nadprůměru a v pohodě:-)
avenis
avenis
8 056 bodů
3
Vydavatel komiksového časopisu "Stripburger", Slovicec, u nás vystuduje FAMU a hned za rok je shledán našimi filmovými odborníky objevem roku? Proboha! Tento film, který spáchal, se mi vůbec nelíbil. Je to civilní až tak, že místy není hercům rozumět, je to trapné, je to ... prostě ne. U scén se psem jsem si pořád říkala, chudák pes, i když to "jenom" hrál. (15.7.2020)
limeta
limeta
5 177 bodů
7
Příběh ze současnosti s dobrým obsazením uvěřitelnými postavami. Snad jen psí role je až příliš násilně zatlačená do happyendu a dlouhé záběry ze psí robinzonády ubírají filmu v závěru na tempu. Závěrečná dějová zápletka je tak trochu déjà vu filmu Operace mé dcery. Celkově dost dobrá práce a velmi solidně zahrané role, příjemný je i otevřený konec
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
5.5
Taková můra noční předvánoční po česku a hraná - a to jak dějem, tak některými hereckými výkony. Trošku to zachraňuje Roden, Boková a Hybnerová.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7
Takové to tempo Haneko filmů, jako je skvělá Láska. Zajímalo by mě, kolik ještě dneska lidí takové filmy dá, kromě filmových klubů, festivalů. Scénář de facto na tři stránky, hraní v jedné rovině, velmi jemně, ani nahoru ani dolů, pokud možno bez emocí, nebo s udušenými pocity v sobě. Takový filmařský zákon pro tento typ filmů. Na první pohled by to mohl natočit každý, ale ne každý to udělá a umí, i když vše vypadá tak jednoduše. Škoda, že děj se nedržel více "dětských" rolí a přetočilo se to na dospělé. To mě zajímalo více, neboť druhá polovina filmu se jevila trochu jako klišé (tak a co by se ještě mohlo stát), a bez rozuzlení skvěle rozehraných pubertálních hříček, které už byli k vidění v Příliš mladé noci tohoto režiséra. Scénář se mohl více držet alespoň jedné postavy a jít malinko do hloubky.
  • námět a režie filmu
  • herecké výkony
  • pes a jeho dlouhé klipové sekvence
  • odnikud nikam bez hlavní postavy, katarze
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
8
Oretzu promyšleně časuje sled událostí od nenápadné drobnosti k osudovým dramatům. Děj několikrát nabere nečekaný zvrat. Banální nenadálá ztráta rovnováhy má svůj další zásadní význam. Výborně funguje sázka na obyčejnost. Postavy nejsou ukecané, nepředvádějí hysterické reakce a jsou vzácně realistické. I když se jedná o potenciálně fatální možnost, všichni jsou dobře vědomi toho, že s tím se právě teď nic nezmůže. Divák není zahlcován emocemi a nekonečnými dialogy. Přesné odměřování událostí a prosté jednání nechává dostatek prostoru pro přemýšlení o tom, co se může odehrávat v nitru člověka a jak bych se s něčím takovým případně vyrovnal já sám.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
Konečně dobře nartočený , nevtíravý film . Uvěřitelné postavy , výborní herci, Pechlát perfektní odraz Rodena / jako brácha/, moc hezká práce ve střižně i dobrá kamera . Potěšilo mě to....moc pěkné
lukas
lukas
1 523 bodů
7
Olmo Omerzu má velký talent a každým filmem roste. Tento druhý má k dokonalosti ještě daleko, takže ho beru jako předkrm k hlavnímu chodu. Oceňuju autentičnost, reálnost, uvěřitelnost, lokace, práci s kamerou, herci, hudbou, střihem. Víc bych ocenil studii sourozeneckého vztahu než psího Robinsona na ostrově.