Nenasytná Tiffany

59%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Nepochybně největší překvapení Varů. Důmyslný film tematizující buranství, spodinu a touhu po zázračných řešeních. V českém prostředí nepochybně ojedinělý úkaz hodný maximální pozornosti. EDIT: Napodruhé ještě o kus lepší. 4 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Sociální fantasy "horror" s dobře padnoucím Nohou.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Příběh průměrného českého lempla aneb Jak se jde k penězům přes mrtvoly. Výborná premisa nedotažená k tíženému efektu hlavně vinou děravé produkční peněženky, jinak je to ale hodně sebejistě zmáknutá nezávislá blbna, která až překvapivě dobře zvládá spojení drtivé nadsázky s uvěřitelným zobrazením nižší společenské vrstvy a hamižné nátury Čecháčků. Herecky i režijně sympatické dílo, které samozřejmě trochu doplácí na formální slabiny, ale díky naturalistickému humoru a jasné vizi si zachovává po celou dobu docela silné aroma znepokojivosti a porozumění s postavami - a to není věru málo.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
To je neskutečný. Český film, který chápe pravidla žánru, obměnit ho a přitom si zachovat svou tvář. Člověk nevěřícně hledí, co za málo peněz dokázali tvůrci udělat. Je to skvěle zahrané, natočené a zrežírované. Tenhle film mi dává naděje, že to česká kinematografie opět někam směřuje. A komu to tak nepřijde, tak ať mi teda řekne, co od českého filmu chce?
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7.5
Český nízkorozpočtový moralistický white-trash horor, který není nudný, ani (nechtěně) směšný. Dokonce i těch pár trikových a brutálních scén zde působí docela kvalitně a profesionálně. Vzhledem ke skromným ambicím se tomu vlastně opravdu nedá skoro nic vyčíst (snad jen to, že první polovina mohla mít trochu větší tah na bránu). Osobitý malý projekt, který je až překvapivě dotažený. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se z Andyho Fehu vyklubal český Peter Jackson nebo Sam Raimi.
Ombak_Penari
2 764 bodů
6.5
Tak nakonec jsem od toho čekal asi víc, než mi mohl snímek nabídnout, ale v zásadě je to sympatický počin s nevtíravým humorem a neotřelým prostředím lidí na okraji společnosti, který má dokonce i celkem silný metaforický přesah. Za ty prachy to snad ani nemohlo dopadnout lépe, ačkoliv trochu pochmurnější a hororovější atmosféra by tomu slušela, ta jediná noční scéna byla super. Není to kdoví co a jednou asi stačilo, ale jinak je to docela fajn blbinka, který za to shlédnutí rozhodně stojí. A Leoš Noha je somrák k pohledání a naprosto geniální hlavní hrdina :D