Zbrusu Nový zákon

69%
Zbrusu Nový zákon

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? 

V České republice velmi oblíbený Jaco van Dormael (Pan Nikdo) přichází s komedií postavenou na skvělém scénáři, která pracuje jak s poetickými a vizuálně uhrančivými pasážemi, tak chytrou situační komikou. (Aerofilms)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Trailer mě slušně namlsal a tak jsem se docela těšil na tento snímek,ale při sledování se dostavilo zklamání. Všechny ty nejlepší vtipy byly v traileru a nakonec i samotný příběh mě nijak neoslovil. Nejlepší scény byly právě s Bohem,který se dostal na zemi.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7.5
Pan Nikdo to rozhodně to není, ale zábavné a dobré to rozhodně je. Jaco van Dormael má velmi blízko k esoterickým a mystickým tématům, které dokáže zajímavě odvyprávět se silným autorským pohledem na věc. Když pracujete s cholerickým nenávistným Bohem téměř v hlavní roli, humor se nabízí sám. Tentokráte mi ale přišlo, že film jaksi nemá konec, věci nebyly dotažené, ale základ byl více než slibný. Triková sekvence a výprava byla slabší než u Pana Nikdo. Vlastně pořádně nevím, co s i z toho odnést, možná někdy míň je víc. P.S. určitě to stojí za vidění.
  • Benoît Poelvoorde, co by cholerický Bůh
  • humor, poetičnost a dialogy
  • nedotažený scénář, resp. hlavní linka příběhu, pointa
leafroller
leafroller
3 023 bodů
6
Velmi schizofrenní film. Z jedné strany úžasné myšlenky a témata k fantazírování, která jsou ovšem z druhé strany zahalena mlhou zbytečného umění tak, že se začnete nudit dřív, než vás ty myšlenky zcela pohltí. A když potom přijde opice, divíte se, kam až to tvůrci nechali zajít. I tak ale zůstávám při hodnocení v kladných číslech. Nepamatuji si totiž, kdy naposledy někdo řekl, že všechny útrapy, co se lidstvu dějí, se dějí naschvál. Taky se dosud nikdo nezabýval tím, co dělal Ježíš do svých 33 let.


Dodatečné informace

Původní název:
Le tout nouveau testament (více)
  • Lucembursko Zbrusu Nový zákon
  • Lucembursko Le tout nouveau testament
  • Lucembursko The Brand New Testament
Premiéra v ČR:
24. 12. 2015
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Lucembursko, Francie, Belgie
Rozpočet:
8,7 mil. USD
Tržby:
15,71 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Zbrusu Nový zákon je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch