Nekonečný příběh Posledního z Aporveru

?

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
M3lios
M3lios
9 141 bodů
6
"Dokument" o najkontroverznejšom nedotočenom a zároveň najdrahšom Česko-Slovenskom filme, z ktorého sa počas rokov stala legenda a pračka na peniaze (ak je to teda pravda, názor nechávam na vás). V podstate sa ani nevie, kde je vlastne pravda zakopaná keď sa o tom projektu stále skoro nič nevie. Nie je to najlepší dokument, v podstate to nie je ani dobrý dokument, pretože nezobrazuje situáciu pravdivo, za to zaujímavo. Ak budem ignorovať celkovú harmonickú pochabosť tohoto kusu a tiež aj fakt, že je to v podstate obrovská samochvála Tomáša Krejčího, ktorý kecá o tom aký je úžasný nový Don Quijote so vždy geniálnymi nápadmi potom je to asi najzaujímavejší fiktívny dokument, čo som videl. Je to zaujímavý pohľad na niečo, čo nikdy nevzniklo (ak nebudem rátať tých silno amatérskych 6 minút materiálu), a čo pripravilo o čas (ale hlavne o peniaze) i pohodlie mnoho nič netušiacích ľudí. Osobne ma mierne mrzí, že Poslední z Aporveru sa ako projekt asi ani nikdy nezrealizuje. Mne sa ten nápad aj celkom pozdával. Aspoňže existujú knižné prepisy. Keď si to, ale tak zoberiete (ak je to pravda) tak Krejčí nie je zas až tak sprostý keď dokázal olúpiť viac ako 4 firmy o 10 milonov eur...
lukas
lukas
1 523 bodů
2
PR video projektu, jehož autoři spíš než jako lidé, co vědí, co dělat v rámci filmového byznysu, (ne)plní své dětské sny. Ale za cenu stovek milionů korun. Neuvěřitelné.
karel-servus
karel-servus
1 025 bodů
2
Pokud to člověk vezme jako film o filmu, propagační video, pak je to úplně OK. Resp. p.r. pro kickstarter, shánění peněz. Rozhodně jako dokument o tom, co nikdy nevzniklo, dokonce pravděpodobně nikdy nevznikne, to rozhodně není. Je to jak na objednávku producenta. Ztracen v La Mancha (2002) je dokument o filmu, který nevznikl a má u mne 90%, přičemž nejde proti tvůrcům. Přesto bych tento film jednou rád viděl, mohl by to být zážitek, i když nevím jaký.
  • zajímavé záběry z natáčení, jak se točil jeden z nejdražších českých filmů
  • propagační video producenta
  • žádné názory těch, co nedostali peníze, nebo těch co je měli poslat, nebo těch, kterým nezaplatili a proč
  • vydává se to za dokument