Pád Londýna

60%
Pád Londýna
Bílý dům dobyli a teď si teroristé vezmou ještě větší sousto. Na pohřeb britského premiéra se sjedou lídři celého západního světa a díky bezpečnostním manévrům by Londýn v tu chvíli měl být tím nejbezpečnějším místem na zemi. Místo toho se ale stane smrtící pastí. Překvapivé a drtivé útoky za sebou zanechají světové vůdce v pozicích mrtvol, výbuchy šíří zkázu a monumenty anglické metropole jsou v plamenech. Londýn a západní svět se během chvíle ocitnou na kolenou.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
3
Gerard Butler coby americký agent opět v akci a opět s ohromnou vervou a vůlí sobě vlastní ochraňuje prezidenta spojených států. Tvůrci se rozhodli pro volné pokračování předchozího snímku ´Útok na bílý dům´ a jak se dalo čekat, s ohromnou tvůrčí náturou jako obvykle značně přestřelili. Právě ten předchozí snímek se ještě dal považovat za ryze akční popkornovou filmovou jízdu, ale tentokrát se přitlačilo tak na pilu, že je výsledek skutečně bohužel naprosto přehnaný. Scénář je tak jednoduchý, že jednodušší snad už být ani nemohl. Kdyby se vynechali všechny ty akční scény co tu jsou, vyšlo by to dějově na asi dvaceti minutovou povídku. Takže je snímek vlastně v podstatě hodně drsný válečný film, neboť to, co se tu děje, snad ani v žádné běžném válečném filmovém počinu nelze spatřit. A tak po digitálních destrukcích všeho možného dojde na ustavičnou střelbu, kdy bojiště za druhé světové války vedle toho vypadá jako dětská hra, a dějově vskutku velmi jednoduchou záchranu uneseného presidenta. Takže vznikl další plně efektově přepálený akční film, který v podstatě nemá divákovi co říct.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Hlavně v první polovině hodně podařené pokračování, které dostalo víc peněz a na zničení Londýna to jde dost vidět. Škoda, že ta druhá půlka už je jen taková bezduchá a lehce zaměnitelná střílečka. Mohla z toho být stejná paráda jako jednička, kterou osobně považuju za jeden z nej akčňáků poslední pětiletky.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Pád Londýna je pokračování filmu který, se jmenoval Pád Bílého domu, v němž zase Mike Banning zachraňoval prezidenta v jeho vlastním Bílém domě před korejskými teroristi. Film vydělal 161 milionů a tak jsme se mohli dočkat druhého dílu. A Druhý díl dopadl o trošku lépe. Jelikož v Londýně je víc příležitosti pro děj a tak se dočkáme většího napětí a dávky akce. Gerald Butler opět svojí roli zvládá, Aaron Eckhart je za poslední dobu nejlepší americký prezident ve filmu a Morgan Freeman je prostě sázka na jistotu. Příběh má opět spoustů zvratů které trochu kolísají, když se nad tím zamyslíte ale to jenom detail. Jako verdikt řeknu že Pád Londýna dopadl o trošku líp než jeho předchůdce a snad se trojka opět o trošku zlepší.


Dodatečné informace

Původní název:
London Has Fallen (více)
  • Velká Británie Pád Londýna
  • Velká Británie London Has Fallen
Premiéra v ČR:
7. 4. 2016
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Velká Británie, Bulharsko, USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
60 mil. USD
Tržby:
205,75 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Pád Londýna je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Pád Londýna


Podobné


Powered byJustWatch