Cesta bez návratu

56%
Cesta bez návratu
Hlavním hrdinou Aftermath je muž (Arnold Schwarzenegger), který přijde o rodinu při letecké havárii. Z katastrofy je obviněn vedoucí leteckého provozu, jenž musí být (kvůli rozzuřeným pozůstalým) umístěn do ochranné vazby. A to by nebyl Arnold, aby ho něco takového zastavilo. Zatímco jiní budou doma brečet do kapesníků, on se vydá na cestu pomsty



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
5
Tak se nám Arnie po filmu Maggie opět vydal do dramatických vod a nedopadlo to zas tak hrozně jak jsem očekával. Myslím,že dnes už nemůže nikdo říct,že by byl Schwarzenegger špatný herec,protože právě ve svém pokročilejším věku dokazuje jak moc dobrý je. Vlastně i tento film odtáhl na svých bedrech a že to byla opravdu těžká váha. Příběh se totiž docela táhne a pomalým tempem se dovalí až k očekávanému finále,které bylo jasné od první minuty.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
6
Nevím, jak moc se režisér držel reality, ale dojem z toho mám, že příliš ne. Po filmařské stránce to není žádná paráda, spíše průměr.. monotónní naléhavě znějící hudba je v pohodě. Nejlepší je prostě sledovat Arnieho, ze kterého máte i v jeho sedmdesáti letech respekt a neustále se do hlavy vkrádá myšlenka typu: "Nechtěj na..t Terminátora".
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Že Arnie zvládne i dramatické role v takřka artovém žánru nám již dokázal ve snímku ´Maggie´. Tento snímek byl pro něj další výzvou, neboť se jedná o roli psychologickou. Bolest na duši a na srdci ze ztráty dcery a manželky navíc těhotné vlivem letecké nehody podlomí kolena snad každému chlapovi milujícího svoji rodinu. A co teprve po tom když se dozví, že viník unikne zodpovědnosti aby letišti nevznikla pošramocená pověst a jemu bude nabídnuta finanční kompenzace spolu s dalšími výhodami. Zoufalost a beznaděj ho svede na scestí a k hrozivému činu. Jenomže, neublíží tímto i on? V Arnieho filmografii se jedná o nejdepresivnější snímek. Artovější pojetí jako výše u zmíněného snímku tomu však přeci jen krapet chybí. Vylíčená ztráta, smutek, beznaděj a pomsta by tak daleko více vynikla a vyvolala pochopení diváka nad ztrátou milovaných. Ale i tak emoční nerovnováhu takto zasaženého muže zahrál Arnie dokonale a na jeho charakter přesvědčivě. Po herecké stránce podařený vstup do takovýchto rolí. Arnie prostě umí. Příběh je značně jednoduchý, ale pro pochopení k dobru věci. Pomalé tempo umocňuje onu depresivní atmosféru a emoční zoufalost. Děj není jednostranný a tak si všímá i osudu viníka nehody. Jak to sám prožívá a hlavně jaké jsou reakce veřejnosti a vlastní rodiny. Finále příběhu je k zamyšlení. Každý by měl za své činy zaplatit. Dojde tu ale k pochopení? Zajímavý střet, jehož výsledek málokdo dokáže odhadnout. Snímek diváci lačnící po tvrdé Arnieho akci sice velmi těžko stráví, ale to je čistě jejich problém. Z filmového hlediska jednoduchý psychologický film, který sice mohl být lepší, ale i tak se jedná, co se týče Arnolda Schwarzeneggera o jeho vyjímečné dílo.

Dodatečné informace

Původní název:
Aftermath (více)
  • USA Cesta bez návratu
  • USA Aftermath
  • USA 478
Premiéra v ČR:
26. 3. 2024
Distributor:
Prima+
Země původu:
USA
Čeština:
Cesta bez návratu je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch