Stanfordský vězeňský experiment

72%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
O Standfordském experimentu bylo natočeno hodně filmů.. alespoň já už jsem viděl minimálně dva. Tento vypadá nejvíce reálně, i když nevím, jak přesně se to v reálu odehrávalo. Pojetí psychologické, krásně ukázána šikana, na místo fyzického násilí. Na film se mi moc pěkně dívalo a připadalo mi to, jako by byl film natočený opravdu v sedmdesátých letech.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Místy velmi intenzivní a rozhodně dost zajímavé. Možná hodnotnější než pochybný experiment sám. A herecky bezchybné. Málokterý film pak tolik podpírá vědomost, že jde o skutečnou událost. I když zřejmě poněkud selektivně učesané.
hrumsrt
hrumsrt
9 274 bodů
8
Pro mě tohle byl asi jeden z nejnepříjemnější filmů, jaký jsem kdy viděl. Profesor Zimbardo musel být extrémní zm*d. Současně jsem si celou dobu říkal, jak by se na účastnících vyžádal Freud. Jednoznačně herecký výkon Angarana snímek povýšil o pořádný kus! Nakonec děkuji, že se našel někdo normální (to že to byla právě žena Profesora je o to více kuriózní). Většině z těch dozorců bych přál, aby se role otočila. Děsivé nad čím lidé přemýšlejí! 75%
Klajnik
Klajnik
8 584 bodů
2
Experiment z roku 2010, je efektní sračka, která dehonestuje materiál, z nějž vychází. Toto je jen nudné a zbytečné. Nevidím v tom žádnou přidanou hodnotu. Mohly se tam řešit různé etické otázky a hypotézy, avšak toto se jen nese na tom námětu. Ten jsem si mohl přečíst na wikipedii a ušetřil bych čas.
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
8
Škoda, že to skončilo ve chvíli, kdy začala katarze... Radši bych viděl, co bylo potom. Rozhovory s účastníky, jak si to vyříkávají a tak. Takhle je to jen další filmová rekonstrukce.
Edward
Edward
2 481 bodů
10
10/10