Power Rangers: Strážci vesmíru

58%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5.5
Čekal jsem,že film bude pojatý vážnějším stylem,ale tohle bylo místy až příliš. Chyběl mi tam nadhled a trochu té seriálové ztřeštěnosti. Přece jen to byl jeden z důvodu proč jsem kdysi seriál sledoval. Chtěl jsem se bavit a né řešit nějaké pohnuté osudy. Jak už jsem se zmínil filmová verze strážců se prostě bere moc vážně a nepomůže tomu ani občasné odlehčení situace v podobě nějakého neškodného vtípku. Scénář to je jen směs různých klišé a prázdných řečí,které nikam nevedou a vlastně je ani nechcete poslouchat. Akčních scén je pomálu a vlastně nestojí ani za řeč. Jedinou věc,která mi vyvolala úsměv na tváři a trochu té nostalgie v srdci byla scéna kdy strážci nasedli do zordů a vyběhly do boje a taky ta narážka na Transformers potěší. Finále filmu jen podtrhlo kvalitu tohoto podprůměrného snímku. Bylo příliš dětinské a naivní. Tak jak tak je to stále někde nad 50% ale to nic nemění na tom,že film mohl nastartovat slušnou sérii. S takovou jí tvůrci stihli pohřbít dřív než začala.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Člověk, který jde na Strážce vesmíru, chce málokdy vidět mělké dvouhodinové drama o dysfunkčních teenagerech, které se hodně nepřesvědčivě pokouší začlenit fantasmagorický materiál, který nikdy nikdo nebral vážně až doposud. Ukázka nevyváženosti, nekoncepčnosti a šedivé nudy.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Až moc to přípomíná nedávný reboot Fantastické čtyřky..Hlavně teda tím, jak se to snaží být zábavné i temné zároveň a moc se nedaří ani jedno. Přitom ten teen úvod byl dost fain, tyhle pasáže jdou Israelitovi na jedničku (Project Almanac).
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Totálně ujetý výplach a únikový film, který kombinuje prvního Thora s motivy ze starého Supermana. Režisér je bratránek Jonathana Liebesmana, tedy člověka zodpovědného za Želvy ninja nebo Světové invaze a skutečnost je, že Dean Israelite je podle mě talentovanější, než jeho bratránek. Celý film je klišé jak bič, hlavní padouška přehrává jako prase, ale baví jí to a mě taky. No, oskarový to není, ale je to třeba lepší než cokoli loni od Marvelu.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Ujasníme si základní body: 1) Nikdy jsem neviděl ani jednu epizodu ze seriálu Power Rangers 2) Kdykoliv kdy jsem viděl Power Rangers na batohu nebo na penálu spolužáka říkal jsem si: Co to sakra je? 3) Různé ukázky mi zaručují, že nikdy neuvidím celou epizodu seriálu a už vůbec ne filmy 4) Od začátku jsem filmu vyloženě děsil a dokonce jsem uvažoval jestli na něj chci jít 5) Od začátku to na mně působilo jako jasné plýtvání časem a penězi, u kterých těch plánů na 6 dalších filmů nevěřím A i přesto, nový pokus o aktualizaci strážců vesmíru funguje celkem dobře. Hlavních hrdinů je pět a o každém z nich můžete něco říct. Jeden si zničil kariéru, druhá použila kyberšikanu, třetí je autista, čtvrtý se musí starat o svojí nemocnou matku a pátá je zase uzavřená a bojující se svojí sexualitou (I když toto ve filmu není tak vidět). Každá hlavní postava má duši a i přesto, že žádný z hlavních pěti herců není mega talentovaný herec neuvěřitelně ve filmu funguje. První půlka je neuvěřitelně zábavná a originální už proto, že se opravdu soustředí na život pěti mladých teenagerů (Zkus to v červenci překonat Spider-Mane!) a po padesáti minutách dojde na výcvik který je zábavným způsobem živý a zábavný. V druhé půlce ale dojde na hodně věcí a poté i na závěrečnou akční scénu: A ta scéna je neuvěřitelně přeplácaná, neuvěřitelně špatně se v ní orientuje a asi po pěti minutách vám začne být všechno jedno včetně toho kdo se dožije závěru filmu. A je to neuvěřitelná škoda protože první půlka vybudila očekávání na maximum. Co se týče záporačky Rity Repulsy..... Filmařům se podařilo udělat Elizabeth Banks neuvěřitelně hnusnou (I když to už se svým způsobem povedlo v Hunger Games) a celý film jí přejete smrt. Klady jsou ale dvě postavy mentorů: Zordon s tváří Bryana Cranstona a robůtek Alpha-5 (V originále Bill Hader, v českém překladu dostačující Pavel Tesař) Power Rangers jsou celkem slušnou prací ale po konci si rozhodně neřeknete: Dejte nám hned těch dalších 6 filmů.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Veľa ľudí sa tu sťažuje aký je ten film debilný. HEJ ĽUDIA ,ČO STE ČAKALI!? SÚ TO PREDSA POWER RANGERS! Vážne ste si mysleli že prídu s niečim serióznym? Power Rangers a seriózny? Dovoľte aby som sa zasmial. Film bol veľmy dobrý. Veľmy dobrá akcia ,strih ,dej ,postavy ,vtipy=všetko bolo super. Síce film cielil na ľudí ,čo power rangers nepoznajú ,ale užijú si to aj tí ,ktorý ich poznajú už od detstva. Ja som sa pri pozeraní tohto filmu bavil a nemám mu čo odoprieť okrem niekedy výraznej nudy. Za zaspomínanie si a dobrý filmový návrat dávam 4*
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
hodina a pol kecov o teenageroch pre teenagerov (a o ich problemoch) je vela a zaverecna bitka nie je dost nato aby to vylepsilo vysledny dojem i ked israelite sa snazi (a v porovnani s jeho predchadzajucou srackou to ma par slusnych reziserskych napadov)...
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
4
"Měla by bejt spokojená, právě jsem ji podojil." - "Podojil? vždyť je to bejk!" Tak ho asi spíš vyhonil. Kostýmy, efekty i film samotný je tragédie. "Chci ti něco říct mám aspergra." - "To je nějaká značka auta jako meďour?" O hereckých výkonech škoda slov - rádoby hercům to moc nešlo. Závěru filmu to pohřbil definitivně. "Už jste někdy morfovali?" – "Já ve sprše." Nicméně jako komedie... proč ne? - 40%.
HappyPiere
HappyPiere
2 773 bodů
7
Tak film je pohodová oddychovka. Bez velkých ambic, ale převléká starý seriál do nového hávu a celkem mu to sluší. Kostýmy nic extra a u některých zordů jsem musel hodně zapojit představivost, abych je odhalil, ale přece jen lpší jak v TV. Byl tam samozřejmě slaboučskej záporák, pár vtípků a naprosto ulítlá fyzika. Před FF8 super.
Larrysbride
Larrysbride
2 072 bodů
7
DC se prozatím marně snaží následovat úspěch Marvel filmů a plátna kin celého světa jsou zahlceny snímky o superhrdinech, tak jak se s konkurencí chce vyžádat snímek, který je natočen dle seriálu zrušené televizní stanice Fox Kids? Upřímně? Netuším... Pravdou však je, že to funguje! Recept je až okatě jednoduchý - pět teenagerů pěti rozdílných barev (pun intended) se rozhodnou ochránit své mizerné maloměsto za pomoci počítačového programu, roztomilého robota... A robotických dinosaurů. Ke štěstí všech, co se na Strážce vesmíru chystají do kina, nikdo zde do kamery nekříčí "Pterodaktyl," přestože zde strážci dostanou supersílu nikdo zde záhadně z ničeho nic neovládá karate na úrovní černého pásu a postavy nejsou tak černobílé, jak to bývalo ve zmíněné show. Podtrženo sečteno, Strážci fungují. A fungují překvapivě dobře. Tak dobře, že snad jedinou výtkou je naprosto příšerná hudba ála laciné videohry ze začátku tohoto milénia, která i z těch nejlepších, nejvíc bad-ass záběrů vytvoří naprosto komediální okamžik... Díky, Bryane, příště se možná drž Hawaii Five-O, ok?