Zootropolis: Město zvířat

84%
Zootropolis: Město zvířat
Zootropolis: Město zvířat (Zootopia) je americký animovaný film studia Walt Disney. Hlavní hrdinkou příběhu je králičice Judy Hopkavá, která sní o tom, že se stane policistkou. A díky jejímu odhodlání a píli se jí to skutečně povede, vystuduje policejní akademii a je převelena do Zootropole – moderního města, kde pohromadě žijí zvířata všech druhů v luxusních obytných čtvrtích jako Tundrákov nebo Malé hlodavice. U policie se Judy s přívětivým uvítáním nesetká a je pověřena vybíráním pokut za špatná parkování. Nadřízenému Bogovi chce ale dokázat, že za to stojí a tak se ujme případu zmizení pana Vydry. Vyšetřování ji zavede na stopu záhadného nášení dravců po celém městě a jediný, kdo jí dokáže se složitým případem pomoci je vychytralý zlodějíček – lišák Nick Wilde.



Recenze: Zootropolis: Město zvířat

Kinobox.cz
80%

Animace a mimika všech postav je naprosto perfektní a mnoho vtipů je generováno pouze správným komediálním timingem bez dialogů. Sečteno a podtrženo, Disneyovi se dokonale podařil "world building" a rád bych se dočkal dalších filmů nebo televizního seriálu, odehrávajícího se v tomhle světě.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8.5
Zootopia je velmi dobré převedení lidského světa do zvířecího. Je to plné narážek a trefných situací,které každý z vlastní zkušeností pozná. Tím především narážím na lenochody na úřady,kteří mimochodem patří k tomu nejvtipnějšímu v celém filmu. Po animované stránce se nedá nic vytknout. Film je dokonalý i v sebemenších detailech a zvířátka vypadají k sežrání. Příběh je zábavný a krimi zápletka potěšila. PS: Český dabing byl velmi povedený.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Nadprůměrný animák, který bych však nepřeceňoval. Standardní detektivka převedená do světa zvířat, je to pro malé i velké a příběh má spád. Chvílemi akce, chvílemi komedie. Film, který nenudí, ale aby zde byl v první padesátce nejlepších filmů? .. Za mě ne ..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Je rozhodně zajímavé, jak se ten film vypořádává s tím, že na jednu stranu brojí proti stereotypům, ale na druhou je všechny potvrzuje tím, že skládá společnost ze zvířat, která mají v genech určité chování a vlastnosti, které musí aktivně přemáhat. Překvapivě komplikovaný pohled postavený před děti... Pointa bylo možná maličko okatá a pravý záporák jasný asi od první vteřiny, co se objevil, ale ok... nemůžu chtít všechno.


Dodatečné informace

Původní název:
Zootopia (více)
  • USA Zootropolis: Město zvířat
  • USA Zootopia
Premiéra v ČR:
3. 3. 2016
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
Zootropolis: Město zvířat je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch