Zootropolis: Město zvířat

84%

Komentáře a recenze 91

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Zootopia je velmi dobré převedení lidského světa do zvířecího. Je to plné narážek a trefných situací,které každý z vlastní zkušeností pozná. Tím především narážím na lenochody na úřady,kteří mimochodem patří k tomu nejvtipnějšímu v celém filmu. Po animované stránce se nedá nic vytknout. Film je dokonalý i v sebemenších detailech a zvířátka vypadají k sežrání. Příběh je zábavný a krimi zápletka potěšila. PS: Český dabing byl velmi povedený.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Nadprůměrný animák, který bych však nepřeceňoval. Standardní detektivka převedená do světa zvířat, je to pro malé i velké a příběh má spád. Chvílemi akce, chvílemi komedie. Film, který nenudí, ale aby zde byl v první padesátce nejlepších filmů? .. Za mě ne ..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Je rozhodně zajímavé, jak se ten film vypořádává s tím, že na jednu stranu brojí proti stereotypům, ale na druhou je všechny potvrzuje tím, že skládá společnost ze zvířat, která mají v genech určité chování a vlastnosti, které musí aktivně přemáhat. Překvapivě komplikovaný pohled postavený před děti... Pointa bylo možná maličko okatá a pravý záporák jasný asi od první vteřiny, co se objevil, ale ok... nemůžu chtít všechno.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Takový buddy movie ze zvířecího světa se spoustou vychytaných nápadů a scének. Navíc ten sociální podtón je v dnešní době docela aktuální.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
To, na čem kvalitní animovaná zábava má primárně stavět, tedy přinést hravou a barevnější alternativu reálného života a jeho společenských pravidel, je zde dotaženo k dokonalosti, potažmo se vše k dokonalosti hodně blíží. V hlavní roli se zvířaty všeho druhu, kterým sedí klasické motivy buddy movies a mysteriózní detektivní zápletka mnohem lépe než kterémukoli lidskému štábu ve zlaté éře žánru. Perfektní prostředí, vtipná personifikace postav a promítnutí jejich charakteristických rysů do koloběhu městského života (lenochodi na úřadě jsou TOP), svěží soundtrack a kupa povedených odkazů na slavné filmy. Chvílemi až překvapivě vážné, aplikující trochu podřadná klišé a sentiment rodinných animáků, povětšinou ale radost sledovat - pokračování je povinností, nejlépe se Shanem Blackem na palubě ;)
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Upřímně když mi bylo oznámeno, že Walt Disney přestává s klasicky animovanými filmy (viz Sněhurka a sedm trpaslíků až Medvídek Pú z roku 2011) nebyl jsem zcela nadšen už jenom z důvodu, že jsem velký fanoušek původních Disneyho filmů. Avšak když jsem navštívil film na Vlásku nedopadlo to vůbec špatně. Raubíř Ralph byl trošku horší ale i tak kvalitní animák. Ledové Králoství pak patří k mým nejoblíbenějším filmům. Velká šestka z roku 2014 pak byla trošku horší než králoství ale stále dobrý animák. A nejlepší na tom je že na tyto filmy se ve filmu odkazuje. Zootropolis se odehrává v alternativní časové linii ve které se zvířata naučili chodit po dvou a nosit lidské oblečení (i když ve městě existuje klub nudistů kde se různí Hroši a žirafy obnažují). A to se skládá z parádních scén například už vás někdy napadlo že obsluha pošty jsou jako lenochodi? Nejlepší na tomto filmu je že je to vlastně detektivka a to je více, než jisté. máme tu šokující zvraty ze kterých budete velmi šokovaní a samohřejmě pachatel je někdo úplně jiný než jste čekali. Máme tu velmi tvrdého šéfa policie, tlustého komického policistu nebo velmi dobře fungující podsvětí kterému velí Mr. Velký. A ten film je naprostá paráda. Právě ty zvířata tomu dodávají tu komičnost. Třeba ten pan Velký je jeden z nejmenších savců na světě nebo třeba stavka proti predátorům se podobá stávkám proti hippies. A teď k dabingu. Film jsem neviděl v originále ale, myslím, že dabing není špatný. U Disneyho si vždycky dávají na dabing pozor a zrovna mě se Petr Lněnička jako Nick Wilde líbí a líbí se mi i obsazení vedlejších rolí (Lumír Olšovský, Zbyšek Horák, Miroslav Mejzlík či Jiří Panzer) Na Zootoopii si zajdětě doporučuji vám to a užijte si to protože to není obyčejná rozprávka ale něco speciálního. Jak jsme od Disneyho zvyklí.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
8
Disneyho animáky jsou v posledních letech jedno překvapení za druhým. Od toho jubilejního 50. filmu - Na vlásku - mám z této legendární značky kompletně jiný pocit. Jakoby se ve vedení The Walt Disney Company rozhodli, že s pohádkami pro děti je konec a od teď se jde dělat něco hodnotnějšího, akorát to pořád dělají s tím rodinným posláním, a tak i přesto že jde o daleko hlubší snímek, tak pořád si v něm i děti najdou svoje. Zootropolis představuje již několikrát podobně nastavenou premisu, tedy město zvířat, kde se živočichové chovají jako lidi.. Ovšem tohle provedení dokázalo přidat něco svého a jsme tak svědky podle mě naprosto plnohodnotného kriminálního příběhu, který ani zdaleka nepůsobí nějak parodicky a celé vyšetřování je patřičně vtahující... Úvod snímku ve stylu policejní akademie je bohužel malinko sterilní a přináší jen jeden později relevantní fakt, ovšem jakmile nám naše hlavní hrdinka králičice Judy Hopkavá (jo to vážně!) školu opustí a zařadí se mezi plnohodnotné členy policejního sboru, jakoby si na scénáristickou židli sedl někdo nový s opravdu dobrým nápadem.. Paradoxně se naše hlavní hrdinka dá dohromady s lišákem Nicky Wildem, který je nejen díky fajn vývoji neuvěřitelný tahoun celého příběhu.. Jakmile se rozjede celý detektivní případ, snímek si s každou další minutou obhajuje svoji existenci, jelikož je to neokoukaný, vtipně se to odkazuje na legendární kousky žánru (Kmotr!!) a mě jako diváka vážně zajímá o co, že jde.. Celý případ má i docela zajímavé vyústění, které dává smysl a nemůže hned několikrát nepřekvapit.. Running joke v podobě lenochodů sice může někomu lézt na nervy, ale mně to přišlo k popukání a to jako pokaždý. Daří se vtisknout i několik silnějších a jasně aktuálních témat, jako je rasismus a předsudky, která jsou cítit a přesto nepálí... No a nakonec fenomenální Gisele s Shakirou v zádech, která pro tenhle film napsala neuvěřitelnou pecku, která mě v závěru málem dostala... Nádherný good-feel příběh, který jen tak neodezní. A mám pocit, že tentokrát Disney ty věkové hranice spojil hodně dobře. 80%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Animovaný film, který si užijí výhradně odrostlejší členové rodiny a jejich tatínkové. Absolutně nechápu, koho napadlo do rodinného žánru přimíchat i žánr krimi, ale byla to velmi rozumná volba. Sice se malé děti budou u tohoto filmu nudit (či dokonce chvílemi bát), ale zbytek si to užije se vší parádou. A jak už mě tvůrci bavili Raubířem Ralfem, či Na vlásku, tak i tady jsem se bavil stejně, ne-li lépe. Jen málo kteří tvůrci dokáží namixovat takovýto skvělý mix zábavy, ponaučení a hlavně akce.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
4
Detektivní prvek mě bavil a částečně to vypadalo, že by z toho mohlo být něco většího, avšak nakonec je to jen další kýčovitá pohádka s posraným poučením o toleranci.
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Pro mě docela zklamáni, Příběh měl sice velký potenciál a sám o sobě mě hodně chytnul, ale to bylo tak vše. Vtipné scénky jsme mohli vidět v trailerech a další už jsem tam pomalu nenašel. Jediné co bylo později na filmu zajímavé bylo suprovně řešené rozdělené město podle zvířat. Všechno ostatní byla už jenom neskutečna nuda.