Testament mládí

73%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8.5
Testament mládí je romantika jako blázen,ale na druhou stranu je také krutý jako sám život. Snímek sice nepřináší nic nového,ale to co nabízí dělá velmi dobře. U filmu si divák popláče,ale i dojme. Herci jsou výborní a hlavně Alicia Vikander,která je v poslední době hodně vidět.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Knížka podle doslovu patří mezi nejpůsobivější válečné romány, ale o filmu tohle rozhodně říct nemůžu. Protože od válečné romantiky s podtitulem "silné osudy Very Brittain" očekávám hlavně emoce. Jenže ty se jaksi nedostavily. Takové Pokání hraje úplně jiný sport a upřímně mi je jako divákovi celkem jedno, který z těch příběhů je podle skutečnosti a který ne. Důležitý je výsledek na plátně.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Jak poví titulek ve filmu, jedná se o skutečné memoáry hlavní hrdinky, kterou velmi přesvědčivě ztvárnila Alicia Vikander. Příběh o tom, jak armády nechávají narukovat mladé a naivní kluky, hrají na vlasteneckou strunu a pak je nechají ležet pár dní s vyhřezlými střevy na frontě při plnění nějakého nesmyslného rozkazu, jako kontrola plotu vstříc německým kulometům. Romantika to moc není, ale příběh je to velmi zajímavý a rozhodně bych neřekl, že je to určeno především dámskému publiku. Slušný film.
Ombak_Penari
2 764 bodů
7.5
Pochmurné a zároveň romantické, ale rozhodně zaměřené spíše na dámské publikum. Nedá se tomu až tak moc vytýkat, ale ani nemám důvod se k tomu ještě někdy vracet.
Edward
Edward
2 481 bodů
6
6/10