Backcountry

62%
Backcountry

Na první pohled obyčejný výlet do nedotčené přírody se pro mladý pár změní v noční můru. Zpočátku vše vypadalo skvěle. Alex, který je na výpravy do přírody zvyklý, přesvědčí přítelkyni, která má raději město, aby s ním vyrazila do Provincial Parku, konkrétně do odlehlé oblasti Blackfoot Trail. Jenže to, co na první pohled vypadalo jako skvělý nápad, se postupně mění v jednu katastrofu za druhou. Nedotčená příroda totiž nemá jen svoje krásy, ale i nebezpečí, mezi které patří jak nelítostné přírodní podmínky, tak divoké šelmy. Tento výlet se tak stane největší zkouškou jejich vztahu. (topr harley)




lamps
lamps
15 150 bodů
8
Vysvobození s medvědem. Scénář je poměrně krotký, ale přesně tak, aby si zachoval věrohodnost a v těch správných chvílích vyšponoval negativní pocity z utrpení dvou hlavních postav na maximální možnou míru. Scéna napadení medvědem je jednou z nejvíc šokujících a intenzivních, jakou jsem kdy ve filmu viděl. Po tomhle už mě nikdo do přírody na túru nedostane...
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7.5
Schválně jsem si musel dohledat, kdy jsem naposledy viděl takhle dobrý a působivý „animal“ horor (v natural ranku, nic monster), a bylo to před 26 (!) lety, konkrétně Baxter. A i já musím zmínit onen zvířecí útok, při kterém se mi svíralo hrdlo (neméně působivá je však i scéna během spánku). Vlastně není až tolik potřeba: scénář nemusí být nic extra, stačí jen když se zvrhne v boj o přežití, slušní herci, co si získají divákovy sympatie a dobré řemeslo, což Backcountry splňuje. Chyběla mi jen lepší závěrečná tečka.
Květka
Květka
711 bodů
6.5
Film o přežití, smyslu života a odvaze. Jeden z nejdrsnějších dramat, jaké jsem viděla. Rozhodně to není jen tak obyčejný film, který bych chtěla zhlédnout okamžitě znovu, to vážně ne. Myslím, že tento film si stačí pustit jen jednou za život a stačí to.

Dodatečné informace

Původní název:
Backcountry (více)
  • Kanada Backcountry
Země původu:
Kanada
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch