Noční zvířata

75%

Komentáře a recenze 37

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9.5
To,že je Jake Gyllenhaall skvělý herec vím už dávno,ale vůbec jsem netušil jakej je Tom Ford skvělý režisér. Věděl jsem jen,že je to modní návrhář,ale tímto mě úplně rozsekl vejpůl. Noční zvířata nejspíš nejsou filmem pro každého,ale určitě jsou pro mne. Na někoho můžou působit jako snobská záležitost s prázdným obsahem,ale nad tímto tvrzením já mávnu rukou. Miluju tento film
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Velmi emotivní a dramaticky působící příběhové linie. Dobře sepsaný scénář, vynikající obsazení a výborně zrežírováno. Snímek je vyjímečný svojí neznalostí intelektuální hranice, na rozdíl od řady dalších podobných filmů. Hlavní mravní zásada příběhu napovídá fakt, že zdvojení příčiny musí skončit, protože pak původní příčinou může být agresivita. A to vede k zamyšlení i nad sebou samým. Téma osobních obav, znásilnění, vraždy, pomsty. Vlastnosti, kterým mnohý odmítá čelit. Dějství je o násilné pomstě v kabátu psychologického dramatu s přesahem do thrilleru se všemi svými aspekty. Pomalejší tempo a ponurá atmosféra vytváří složitější podívanou, takže snímek není pro každého.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Snobárna alert! Tak načančaný film, že je jeho "poselství" jdoucí naopak proti umělosti a hledající "opravdovost" vyloženě směšné. V tom filmu je každopádně všechno správně co do řemesla, tedy krom toho, jak moc tomu ten konstrukt, který navíc působí velmi neupřímně, čouhá z očí a jak malý má smysl.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Ta úvodní 40 minutovka byla fyzicky dost nepříjemná, ale možná by se mi víc líbilo, kdyby v tom film pokračoval dál. Takhle to přepínání děje z fikce do skutečnosti dost rušilo, s příchodem Shannona to začlo být všechno strašně předvídatelné a (což je o dost horší) ten film se rázem stal nekonečným. Slabé 3.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Noční zvířata nejsou filmem pro každého, je to opět film spíš pro náročnějšího diváka, stejně jako Single Man. Na druhou stranu je o poznání dražší a tudíž i výrazně diváčtější právě příklonem k revenge drsnému thrilleru, který přeci jen patří spíš do multiplexů, než do jednosálového kinečka k vychlazené dvanáctce z lokálního pivovaru. Mimochodem není to film vůbec levný, díky rozpočtu přes 20 milionů dolarů se nemůže ucházet o prestižní Independent Spirit Award a uvidíme, jak zabojuje na Oskarech. Podle mě film určitě potěší příznivce tvorby Pedra Almodóvara, který by tenhle film měli zkusit a pozornosti by neměl ujít ani příznivcům rafinovaných vizuálně vytříbených podívaných. Příznivce thrilleru může trochu odradit melodramatická část, vyjma závěru a příznivce melodramatu může zase šokovat brutalita a cyničnost některých scén. Přiznám se, že scény v Texasu mohou být pro citlivější diváky velmi zneklidňující a film rozhodně není určen pro děti a mládež.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Ford mě jistým způsobem uhranul, o tom není pochyb. Režijně se jedná o skutečně prvotřídní matroš s vysokou návykovostí a dusivou atmosférou texaského buranského zapadákova, pro který mám na filmovém plátně nepopsatelnou slabost. Příběh má chvályhodné úmysly a skutečně bravurně znázorňuje kontrast bohatýrství a absurdního životního stylu L.A. s nekompromisní vyprahlou pustinou, ale přesto působí poněkud nesourodě, v jednotlivostech nedokáže přinést nic moc nového, některé dialogy by lépe napsal i Dežo z Mostu a pointa je slabá, ani ne tak významově, jako spíše tím, jak je předvedena, a to včetně závěrečné v podstatě nic neříkající pasáže (jediná přímá výtka k Fordovi). Kdo ale celou podívanou hodně pozvedá, je jednak labužnický atmosférický soundtrack, a především herci - zatímco ale Adams a Gyllenhaal jsou standardně dobří, Johnson šíleně překvapil a svého bezcharakterního burana si dává hodně na pána, stejně jako úžasný Michael Shannon coby detektiv, jenž opět ukazuje, že patří k nejzajímavějším dramatickým hercům současnosti... V jejich společnosti, a pod pevným Fordovým vedením, se už na další projekci dost těším. Tenhle film musí výrazně dozrát.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
Depresívne ,kontroverzné ,psychologické. Prostredie nudné priam až sterilné. A hlavne veľmy brutálne.....plus Jake Gylenhaal 😁....Tak to presne mám rád
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
2
Úvodní titulky ve mě vyvolaly obrovský zájem, díky kterému jsem v očekávání sledoval zbylé 2 hodiny. Ten mysteriózní podtext a uměleckou načančanost jsem si užíval. Soudě podle místního hodnocení jsem očekával i dobrou dějovou linku. Ta úplně nepřišla. Román, který Amy Adams čte, je velmi průměrný. Buď je autor špatný spisovatel a nebo si příběh představuje snobka a tím nám je předkládána její vize. Samotné prolnutí románu s jejím životem není dobře zpracované. Ta paralela tam je, ale scenáristicky to není dostatečně dobře zvládnuté, aby to s člověkem hnulo. —— *SPOILER* Je to vlastně o tom, jak si chlap poněkud směšně spraví ego na bejvalce. Otupělá znuděná snobka Amy Adams opustila Jakea Gyllenhaala, jelikož na ní byl moc citlivý a to jí začalo během jejich vztahu vadit. On jí po několika letech poslal román, který je drsný natolik, aby se do něj zamilovala. To že za ním přileze do restaurace, kde se on ale neukáže svědčí o tom, že na ní už sere. Na to odkazuje i věta "Pokud mě opustíš, tak už mě nikdy mít nebudeš." Je to poněkud směšná fantazie.
kery-
kery-
3 671 bodů
6
Thrillerová část ze začátku vypadala dost slibně, ale po prvních skvělých minutách je její celý příběh kompletně uzemněný a stane se dlouhou, přímočarou nudou. Čím blíž to bylo do finále, tím víc mi unikal jakýkoliv smysl splynutí obou příběhů; stejně tak pak "otevřený" konec, který je příliš na sílu a s vývojem neměl absolutně nic společného. O co v tom prolnutí vlastně sakra šlo?
CrazyMarty
CrazyMarty
3 248 bodů
8
Přiznám se, že po, pro mě osobně odstrašujících, úvodních titulcích jsem čekal něco poněkud jiného. Naštěstí o pár desítek skvěle záživných a poutavých minut později byly všechny pochyby rázem pryč. Film v sobě nese totiž hned dva příběhy. Tragickou minulost dvou postav, které se odloučili a ještě tragičtější románové dílo jedné z nich. Jde o řemeslně skvěle natočené dílo, s precizně zvládnutými přechody, barvami, hereckými výkony nebo kamerovými záběry. A to jak ve fiktivním krimi-thrillerovém žánru příběhu, tak i v tom skutečném dramatickém. Vím, že Jake Gyllenhaal je skutečně dobrý herec, ale zde je ve své dvojroli zase o kus dál. Hlavně ze strany zlomeného otce a manžela, kdy se jen těžko zvládnete dívat na jeho osud, stejně jako hlavní hrdinka v podobě elegantní Amy Adams. Michael Shannon jako nekompromisní drsňák funguje na výbornou a zde ještě poměrně mladý Aaron Taylor-Johnson si roli sadistického grázla vyloženě užívá. Velice povedená záležitost. 8/10 pro tuto záležitost.