Můj král

71%

Komentáře a recenze 4

Dle relevance
F
90%

Treba veľmi vyzdvihnúť výkony hercov Vincenta Cassela a Emmanuelly Bercot, ktorá za svoj herecký počin získala ocenenie v Cannes ako najlepšia herečka roku 2015. Bez nich dvoch by film nebol tým čím je, pretože celá snímka stojí v podstate na výkonoch týchto dvoch hercoch.

Č
75%

Příběh o lásce, krásné a zničující. Vše stojí na dvou hlavních postavách, které jsou propracované do detailu a zahrané Bercotovou i Casselem obdivuhodně přirozeně. I když konflikty mezi nimi jsou časté, film není pořád „o tom samém“ a nikdy nevíme, co nás čeká. Pro někoho bude Můj král moc dlouhý či emočně vypjatý, ale je silný a působivý.

M
70%

A že je Vincent Cassel bourák, to se ví už dávno. Dovedu si představit, že jeho ztvárnění rebelského Georgia přitáhne do kin spoustu dam v nejlepších letech, natěšených na jeho prošedivělý kukuč. Na ústřední duo se prostě skvěle dívá a mezi Cassellem a Bercot to jiskří, šlape a vůbec funguje, jak má.

K
70%

Ak sa vám páčia filmy Richarda Linklatera, ale polovicu z ich replík by ste pokojne oželeli výmenou za bujarejšie emócie a drámu, Môj kráľ vás môže naozaj baviť. Patrí k filmom o láske, na ktoré sa zľahka posmešná škatuľka „červená knižnica“ naozaj nehodí.