Centrální inteligence

61%

Komentáře a recenze 25

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5.5
Obrovské zklamání. Čekal jsem vtipnou buddy komedii,která bude mít koule. Místo toho jsem dostal pitomý škvár s nejotravnější roli pro The Rocka ever. Kevin Hart si hraje svůj standart a role ukecaného černocha má zmáklé na jedničku,ale zde prostě nemá žádnou pevnou oporu o kterou by se mohl během filmu opřít. Jak už jsem zmínil,tak The Rock je v tomto filmu jen otravný a krajně nesympatický. Příběh je hloupý a na dvouhodinovou délku nemá moc co nabídnout,proto je zde plno hluchých míst,které nedokáže vyplnit ani Rockova namakaná postava.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Staré dobré téma o dvojici strážce zákona a užvaněného černocha coby obyčejného civilisty. Proč ihned napadá snímek ´48 hodin´? Tady se to však přeci jen krapet přepracovalo. Na střední škole obtloustlý černý student, který je terčem pro šikanu a posměch, se v dospělosti změní v horu svalů se zaměstnáním coby elitní agent CIA zachraňující svět. To jsou věci. Role pro Dwayna Johnsona, který tu prokázal, že jeho komediální herecký talent taktéž není k zahození. Uspěl v podstatě stejně dobře, jako kdysi Arnold Schwarzenegger. Co se však týče snímku, nejedná se o nic mimořádného. Tisíckrát omílané téma navozuje ohromnou předvídavost děje, což velice hatí filmový zážitek. Jako akční komedie však jinak snímek obstojí. Humoru a akce je tu dost. Zarazí však konec. Tvrdý chlápek s vnitřní duševní zranitelnosti při vzpomínce na dávnou středoškolskou minulost se najednou takhle odváže? Zajímavé pojetí psychologie a charakteru postavy.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Ouč. Fakt nesnesitelné. Asi poprvé mi Hart permanentně lezl na nervy, a ikdyž si Johnson tu roli nejspíš dost užíval, tak ten scénář prostě kope céčkovou ligu. A vlastně to většinu času není ani napínavé, ani zábavné.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Zábavná úniková blbina kombinující protiklady obrovské svalnaté dospělé dítě The Rocka a záprdka Kevina Harta, která funguje po celou dobu s občasnými kiksy, ale určitě se to dá. Několikrát jsem doslova vyprsknul smíchy a po většinu času jsem se přiblble usmíval. Když se k tomu připočte, že to je docela krátké a odsýpá je to slušná limonáda na příjemný večer k pizze a kole. OK.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Centrální inteligence už z trailerů vypadala na průměrnou americkou komedii která je od režiséra Millerových na tripů (Asi nejlepší komedii roku 2013). Film však nakonec dopadl o trošku lépe. Nejlepší na tomto filmu je hlavní dvojka Hart a Johnson. Zápletka totiž není originální (narozdíl od Millerových na tripů) a tak jedině co může být na tomhle filmu zajímavé je tahle dvojka. Hart tu překvapivě hraje opak všeho co kdy hrál a to samé Johnson. Hart je slušný, inteligentní člověk, zatímco Johnson je infantilní člověk který má rád poníky a zbraně. Ještě jedna dobrá věc na tomhle filmu jsou camea která nikdo nečekal. Dávám tedy čtyři hvězdičky ale jenom kvůli hlavní dvojce a nějakým překvapením. Celou dobu si totiž říkáte jak to teda je- Jestli je Johnson hrdina nebo zloduch.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Akční komedie jak má být. Divoké bojové akce střídají komediální vložku. Zápletka přijatelná a zábava se držela na úrovni.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
od rezisera VYBIJANEJ a MILLEROVCOV NA TRIPU som ocakaval o dost vacsiu kanonadu vtipov. kevin hart a jeho pistanie a pitvorenie sa je opat otravne (i ked cakal som ze to bude o dost horsie a castejsie), ale THE ROCK opat ukazuje svoj komedialny talent, i ked i ten je premrhany vo filme ktory mal potencial, ale ten zostal nevyuzity...
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
0
Nechápu proč by někdo chtěl něco takovýho natočit. "Héj zdravím Warneři. Mám skvělej nápad na film, kterej bude neuvěřitelně předvídatelnej a plnej klišé. Lidi na to však půjdou kvůli několika znamým jménům a to zařídíte vy. Vy přece máte peníze." Faktem je, že na ten film jde koukat. Je nenáročnej a jednoduchej, ve výsledku tu ale neni nic extra. Nefunguje to jako buddy komedie, páč nefunguje humor ani akce. Achjo. Prosím kvalitu.
Toren
Toren
5 165 bodů
4
Naprosto promarněný potenciál jinak velmi zábavného dua.
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Tahle herecka kombinace se proste hledala. I presto ze je to jen beckovy počin co se týče skvělých komedii. Nic méně i presto tato komedie dokáže velmi příjemně pobavit. Pan Dwayne si strihne roli hory svalu, lehce receno bez jakekoliv inteligence a pořádné tuhle roli chytil za pačesy a slo vidět ze si to užívá a sním jsem si to užíval i já. Tahle komedie zkratka přináší příjemnou zábavu, u nenáročného filmu. Všechno co si průměrný divák může přát.