Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

76%
Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (Moana) je americký animovaný film studia Walt Disney Pictures. Hlavní hrdinou příběhu je Vaiana, neohrožená dívka z ostrova Motunui, která miluje oceán a touží se po něm plavit kam ji srdce táhne. Jenže je dcerou náčelníka na z jejich ostrova se nikdo plavit nesmí dál než za útesy. Pak ale jednoho dne ostrov začne umírat a podle legendy za to může Maui, polobůh, který ukradl srdce bohyni Te Fiti a zkáza se zastaví až jí ho vrátí. Vaiana neváhá a vydává se na dobrodružnou cestu na Mauim a Te Fiti.



Recenze: Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

Kinobox.cz
60%

Pokud jsem dobře počítal jména v titulcích, Odvážná Vaiana měla sedm autorů námětu a čtyři režiséry, a obávám se, že je to vidět. Velmi přímočarý, až triviální námět nenabízí možnost nějakých zajímavých zvratů, nebo dokonce dilemat, takže se tvůrci soustředili hlavně na to, aby ve filmu byly hezké vizuály a hodně fórků, které obstará především Vaianin retardovaný kohout Heihei.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Odvážná Vaiana má v rukávu dva trumfy. Tím prvním je nááádherná animace a tím druhým bylo obsazení The Rocka,který filmu dokáže vytvořit neuvěřitelnou reklamu díky sociálním sítí. Příběh je velmi zábavný a je v něm spousta povedených hudebních čísel. Za mne naprostá spokojenost.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Pěkný animák u kterého mi ani nevadilo muzikálové pojetí. Dobrá animace ze které Disney čerpá dodnes ( např. Encanto ). Příběh je mýtický, zajímavý a celé to má velmi rychlý spád se špetkou humoru. Hlavní hrdinka sympatická.. dobrý animák pro malé i velké.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Kdyby to byla jediná disneyovka, co kdy vznikla, byl bych nadšený a unesený, ale ona není, žejo. A jako taková nenabízí dost nového, prostě jen sází na svá klišé a jistoty. A já nemůžu nezívat.


Dodatečné informace

Původní název:
Moana (více)
  • USA Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
  • USA Moana
Premiéra v ČR:
24. 11. 2016
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch