Milada

57%

Komentáře a recenze 36

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Takový snímek si Milada Horáková v žádném případě nezaslouží. Když pominu kulisy a dobovou atmosféru,tak je na filmu vše špatně. Ať už to jsou herci,dialogy,absence emocí,technická stránka a hlavně prazvláštní dabing. Příliš utahané a bez pořádné gradace.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Ale jo, slušné ztvárnění příbehu Milady Horákové. Nevím, jak blízko je pravdě, ale určitý dojem na mě toto zpracování udělalo. českého diváka samozřejmě naštve, že čeští herci mluví anglicky, je to předabované... Chápu, je to o penězích, film měl určité ambice, ale nedívá se na to dobře. Velmi důstojný a dobře zpracovaný je potom závěr snímku.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
3
Snímek o Miladě Horákové tu bezpochyby rozhodně chyběl a tak sláva za odvážný tým, který se do toho s vervou sobě vlastní pustil. Vzal si na bedra velmi těžké břímě a vydal se cestou vskutku nelehkou. Snímek je tady a tak co s ním. Námět je postaven dobře. Začíná se činnostmi za války a tak se neznalý divák dozví, že Milada udělala pro republiku v podstatě to samé, co letci RAF, kteří za komunismu skončili úplně stejně jako ona. Dozví se, že se po válce angažovala ve vládě, kde zašedlá atmosféra připomíná mimo jiné např. snímek ´Ucho´. Stačí setsakramentsky málo aby vznikl problém. A že se problém skutečně objevil již víme. Pak už se film zajímá hlavně vězněním, výslechy a soudem. Ano, námětově je příběh vystavěn dobře, ale bohužel scenáristicky je sepsaný ledabyle. Chybí tomu prostě ta správná filmová nit. Celkově to totiž vypadá jako sestřih seriálu. Snaha o plynulost sice je, ale k zaujetí diváka nějakou pevnou dějovou linkou a dramatem je tu bohapustě pramálo. Na takový film je i ostudou značně malý rozpočet. Ona doba se ve snímku prostě uvěřit nedá. ÚPP ve světových blockbusterových snímcích dělá divy a v českém filmu nic? Na film určený do kin je i ostudou použití dobových filmových záběrů, stejně jako to udělali tvůrci u TV snímku ´Monstrum´. Sice se dá pochopit snaha ušetřit, ale film měl být odkazem doby a současného mladého diváka šokovat a ne vytvořit nic neříkající polodokumentární cosi. Alespoň tu komunisté nejsou zvýrazněni jako schizofrenní jedinci, jak je poslední dobou zvykem, opět viz. ´Monstrum´. Scény s výslechy jsou chabé a soud jako takový opět naprosto nic neříkající. Nic neděsí, nic nešokuje, nic nevyvolává odpor k danému režimu a soudnímu systému 50. let. Ne, tohle se opět nepovedlo. Měl vzniknout film vzdávající Miladě Horákové poctu a ne jen jednoduchá ledabylá převyprávěnka o jejím osudu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Ten film má hodně problémů. Přízvuky prostě nefungují, i kdyby to byl vážně jen problém výhradně českého publika. A předně neexistuje gradace, struktura, a vše jen monotónně jede kupředu. Ayelet Zurerová se podle všeho roli hodně věnovala - hodně se snažila pochopit, co se děje uvnitř Milady, a vžít se do jejích konfliktů. Bohužel se to nedaří promítnout na plátno a její Milada je jen tichý monolit. Na druhou stranu v některých momentech ona katatonicky neměnná apatie filmu vyvolávala přesně ten stísněný pocit bezvýchodnosti, jaký se k námětu hodí - i když si nejsem jistý, nakolik jde o záměr a nakolik o náhodu. Nechytám se za hlavu nad příšerností filmu - podle mě by nějaké zásahy (střih? první verze filmu měla přes tři hodiny) ledasco zmohly. PS: Měl jsem tam hrát novináře v davu, ale nakonec mi roli sebrala Drtinová. Takže odečítám v hodnocení 300 % a můžou si za to sami. :-(
sabule
14 227 bodů
5.5
Jeden ze smutných milníků naší potemnělé historie byl konečně převeden na filmové plátno.Velmi dobře natočený snímek,který se drží skutečné předlohy a hlavně neokoukaní zahraniční herci dávají tomuto dílu náboj a šanci zabodovat u zmlsaných diváků,kteří by si měli na tento film udělat čas.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
4
Mrhání časem, penězi i potenciálem. Ani ta Ayelet Zurer to nezachrání od podprůměru.
Riverdon
Riverdon
7 390 bodů
6
Dokonalá hudba Aleše Březiny a výtečná Jitka Smutná v malé, ale silné roli. Film se v první půli trochu vleče, ale pořád jako celek je zpracován o něco lépe než Lída Baarová.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
5.5
Věděla jsem o všech těch "pihách na kráse" už předem, tak jsem do kina na film nešla. Podívala jsem se v televizi. No, musím konstatovat, že herečka, která ztvárňuje Miladu Horákovou, je nepoměrně hezčí než byla Milada Horáková ve skutečnosti, takže se na ni docela pěkně dívá. Co se týče Jana Masaryka, vůbec bych ho zde nepoznala (a to mám Roberta Jaškówa a jeho neuvěřitelné proměny v Tváři moc ráda!) a domnívám se, že nejen já. (Jiří Vyorálek v roli Klementa Gottwalda byl rovněž neskutečný! :-)) Navíc je místy film i koncentrovanou nudou, ačkoliv má být dramatem, nepouštějícím diváka ani na vteřinku od obrazovek! S Miladou nakonec nesoucítíme tak, jak by si bezesporu zasloužila. (Rovněž mi připadá, že lidé silně věřící jsou na tom mnohem lépe, protože se se vším dokáží jednoduše vyrovnat: Pán Bůh to tak chce, a hotovo!) Celý film je takový nějaký "nemastný, neslaný" včetně závěrečné popravy. Hlavně že je tam dronem několikrát důkladně snímaná cesta, jak kdyby tam hrála hlavní roli! Takže díky za pokus, nicméně výsledek není valný. Ale jde o režisérský debut a ten nemusí vždy dopadnout na sto procent!
limeta
limeta
5 179 bodů
7
To, že byl natočen film o Miladě Horákové je rozhodně velmi chvályhodný počin, ale mám z něj spíše rozporuplné pocity. Očekávala jsem, že mi film, život Milady Horákové přiblíží, ale zdá se, že se pere s tím věčným "na motivy". Jakoby se scénář života hlavní hrdinky vždy jen lehce dotkl a zas se vznáší kdesi vysoko, ty letmé doteky nás vlekle provázejí dobou její začínající politické kariéry, protektorátem a rodinným životem, vězněním, výslechy až k popravě. Chybí mi větší věrohodnost doby, chybí mi víc informací o postavách a souvislostech.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
1
Hned vysvětlím a budu stručný. Když koukám na film, potřebuju cítit, že jsem s herci na plátně. To ale není možné, když na tom plátně nejsou ani sami herci, prokristapána Boha jeho! Co je to za podělanej nápad obsadit do českého filmu tři cizince a kvůli nim pak předabovat všechny okolo? Jestli jste si pane Mrnko myslel, že jde naslintat emoce ve studiu do mikrofonu, doporučuju vám vzít peněženku a jít se na ten váš paskvil podívat. "Měla jsem krásný život", řekla na konci Milada a zatloukla poslední hřebík do rakve.