Strašidla

37%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
3
Když šel film do kin,tak jsem všude četl,že to je taková Troškova pocta filmům jako Saxana,nebo Jak utopit doktora Mráčka. Upřímně si myslím,že se do toho neměl Troška vůbec pouštět. Jako poctou bych to vůbec nenazýval,alespoň si teď v porovnáním se Strašidly budeme těchto snímku více vážit
Pete69
Pete69
29 761 bodů
2.5
Nesourodý mix mistra kýče i stvořitele kultovní trilogie Slunc, Seno .. Do Adamsovy rodiny přidejte šptku Saxany a zalijte vývarem z Doktora Mráčka, nařeďte kýblem vody a vznikne toto podivné naředěné dílko. Film nemá ani hlavu, ani patu. Není ani pro děti, ani pro dospělé. Nechápu....
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
3
Tento pohádkový snímek jakoby tématicky navazoval zatím na poslední film o strašidlech v současné době pod názvem ´Kačenka a strašidla´. Od té doby totiž nic takového či podobného nevzniklo a tak se dá říci, že Zdeněk Troška tímto zalepil díru v české filmové tvorbě. Už z faktu, že to točil právě on, je od počátku jasné jak to bude vypadat. Zdání nezklamalo. Protáhlý děj s nepatřičně dlouhou stopáží zapříčiní, že takový mladší diváci u toho velmi těžko vydrží. Chybí tomu švih, elán, energie, dětská fantazie a hlavně humor. Byť je snímek rodinný, děti těžko pochopí narážky na politiky či odkazy na klasické filmy. A to tu je ještě zmíňka o znásilnění kocourem. Je čemu se zasmát? Nelze zaregistrovat jedinou hlášku, jedinou opravdu humornou situaci. Hororová atmosféra je sice markantní, ale na celkový dojem to nezapůsobí. Vizuálně jako by se jednalo o inscenaci. A scénář? Ano, největší chyba je hlavně ve scénáři, který je bez nápadu, bez originality, zkrátka bez ničeho, co by udělalo dojem. Ne, Tohle se opravdu nepovedlo. Bohužel.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
0
Myslím, že to nejde ani dělat omylem. Zdeněk Troška se prostě svými scénáři snaží negovat veškerá pojetí morálky a etiky, která vůbec existují. Nevím, proč to dělá, ale mrazí z toho v zádech. To myslím bez nějaké legrace - ten film je krom mnoha jiných negativ především zcela morálně zvrácený.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Jak "o ničem"? Je to přece o strašidlech! Vám všem tam asi vadí ten Troška. Ne?! Já to teď nedávno viděla podruhé a bavila jsem se ještě víc než poprvé. Třeba navigace u létajícího koštěte, to je přece fantastický vynález! Všichni jsou tam skvělí, Jiří Dvořák, Vladimír Polívka, Tereza Bebarová, Anna Polívková,..., výborná hudba Miloše Krkošky, příjemná zábava. Palec nahoru! (A dobrý nápad s herečkou Jitkou Sedláčkovou, která tu sice nemá nějak výraznou roli, ale její postava zákaznice prádelny se jmenuje Sedláčková a dokonce jí řekne Tereza Bebarová "Jituš"! :-))
nikol125
nikol125
2 781 bodů
7.5
Taková trochu pohádka o ničem, ale líbí se mi.
Edward
Edward
2 481 bodů
3
3/10
LenkaVL
LenkaVL
2 331 bodů
5.5
Odpočinkový Troškův film - pohádka. Myšlenka zajímavá, děj přijatelný, herecké výkony ucházející. Zkrátka klasický Troškův film, který si ale nedělá ambice na nějaký velký úspěch, vtip typu Slunce, seno... Film dobrý, ale neláká k tomu, že by ho člověk musel vidět i vícektrát.
  • Troška
  • triky
Milena107
729 bodů
4.5
Režisér veselých komedií typu Slunce, seno atd. natočil novou pohádku, jak jinak, sám uvedl, že pohádky točí rád, a tentokrát nám vstoupila do filmové arény spíše pohádková komedie Strašidla. Pokud máme rádi své české herce, kteří vystupují v mnoha filmech různého zaměření, pak se setkáme s Jiřím Dvořákem, Terezou Kostkovou, Vladimírem Polívkou a dalšími, kteří svou práci odvádějí na velmi dobré úrovni. Jinak film pobaví, neurazí.
Vendula86
Vendula86
652 bodů
9.5
Tahle rodinná komedie se Zdenkovi Troškovi opravdu moc povedla. Připomíná mi to film Kačenka a její strašidla. Hugo hejkal a jeho choť Patricie byli hezký pár, který si ale prošel krizí. Víla Jitřenka je nádherná mladá dívka, která okouzlí snad každého kdo tento film uvidí. Děti Eleonor a Ester jsou pěkná kvítka. Tento film vřele doporučuji všem.