Stážista

75%

Komentáře a recenze 55

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Romantická komedie okořeněná důstojným výkonem Roberta De Nira. Film o tom, že i zkušenost, nejen dravé mládí má v dnešním světě nezastupitelné místo a že nejen prací člověk je živ. Pohodový film, který ale podruhé vidět nemusím. 65% hlavně kvůli Robertovi De Niro.
olga-pu
20 075 bodů
7
Hezký film u kterého se pobavite
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Příjemné. Hlavně De Niro je v té roli gentlemana ze staré školy hodně fain.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Jinak vcelku rutinní oddechovou slaďárnu výrazně zpestřuje zasazení děje do chaotického firemního prostředí, kde na city a blízké vztahy zdánlivě nezbývá žádné místo (přitom stačí jen uklidit fešné šéfové stůl, a toho místa je náhle habaděj :). Hathaway má po delším čase výbornou roli a svou energickou workoholičku zvládá s velkým přehledem, De Nira pak standardně nelze než chválit, pořád má charisma na rozdávání a dokáže potěšit i v podobné šablonovité poloze přemoudřelého, dobrosrdečného staříka. Ale především, mezi nimi divák pociťuje tak upřímný a pozitivní náboj, že mile rád překousne tuctově vystavěné příběhové schéma a pro jednou se rád znovu poddá každoroční povinné hollywoodské romanci, kterou navzdory její infantilnosti zkrátka nelze nenávidět...
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Film s velmi pozitivní náladou a zároveň i s vážnými a pro život typickými problémy. Naprosto neodolatelná Anne Hathaway a výborný De Niro z tohoto filmu dělají naprosto výjimečnou záležitost, která sedne kde komu a rozhodně vám zlepší náladu.
avenis
avenis
8 056 bodů
9
Nejsem ještě ve věku Bena Whitakera, ale už dokážu hodně ocenit poslání tohoto filmu. Na otázku, o čem to vlastně je, bych odpověděla, že je to o tom, co může zkušená a stará generace dát té mladé a naopak. Protože ne vše staré je výběhové, out a retro. A novoty občas mohou působit víc strastí než radostí. Osobně považuju výměnu rolí za slepou uličku. Výstižně to říká po dvou panácích Jules. Ale každá generace má právo na své omyly a následné zmoudření. Co ale neodpustím, je ten PŘÍŠERNÝ dabing sedmnáctileté Kláry Novákové, co šišlá za malou Paige. (9.1.2022)
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
4
Tohle je komedie - vtip. A to je věc, kterou jsem při sledování nepostřehl. Na jedné straně DeNiro - klasicky dobrý, ale nezajímavý. Na druhé Anne Hathaway(otřesná Catwoman), šéfka tak milých a sladkých lidí, že mi z nich trnuli zuby. No a všichni společně mají neustále regio glutealis v kalupu. No a na závěr rada zkušenýho taťky:"Rozpadá se ti rodina, a co přece jsi dokázala něco úžasnýho".
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Nemusím americké romantické komedie, ale tohle byl film, který mě potěšil, vydržela jsem se na něj dívat a byla jsem ráda, že mu rozumím!!!! Asi i charisma Roberta De Niro zapůsobilo, prostě film, u kterého si člověk odpočine a nemá výčitky, že dvě hodiny koukal na úplnou slátaninu. A humor tam byl, ale takový jemný, ne provoplánový. Jak je např. tázán, jak si představuje svůj vývoj za 10 let a on jen povytáhne obočí a překvapeně řekne:"V osmdesáti?...", to bylo moc dobré. A víc takových jemných humorných narážek! Vůbec mě pobavilo i to, že se vlastně onen hlavní představitel Ben podílel na vydávání telefonních seznamů, což už je dnes i u nás dávná minulost, přitom mám ještě v plné paměti, jak jsem přicházela z práce domů, u metra na Skalce kupy žlutých Zlatých stránek a všichni jsme se o ně přetahovali jak dneska důchodci o Metro. Pak byly ty Zlaté stránky trochu tenčí, potom ještě tenčí a dnes už nikomu nechybí! :-) :-)
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7
Sympatická feel good podívaná s ještě sympatičtějšími herci, která si nemusí pomáhat žádným extra tlačením na citovou pilu, ale naopak si vystačí s příjemným tempem, milými postavami, či klasickým, ovšem taktně vyváženým, příběhem.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Film k prasknutí nabitý tématy, které však většinou jen nakousne a nechá diváka, aby o nich přemýšlel. Téma začleňování seniorů je samozřejmě číslo jedna a kdykoli se někdo pana Nira zeptal, jestli "si to pamatuje", tak mě hanba fackovala. Mně osobně se nejvíc líbila otázka otcovské dovolené a jejího zvládání. Jinak myslím, že označení filmu za komedii je poněkud přehnané, ale napsat na obálku "romantický film" by asi tolik diváků nepřitáhlo. Za mě navíc dost dlouhý. Co se nedá říct za 90 minut, mělo by zůstat nevyřčené.