Ani ve snu!

39%

Články 5

CZ tržby: Džungle, tygr, nevěsta, lovec nebo básníci?
Filmy2. 5. 2016
CZ tržby: Džungle, tygr, nevěsta, lovec nebo básníci?

Jaro se projevilo v plné síle a kinaři se proto vytasili s akcí "levná neděle za 50 korun". Tržby klesly téměř o polovinu. Počet diváků oproti předchozímu víkendu nikoliv. Pomohlo to Knize džunglí (2016), nové české komedii Jak se zbavit nevěsty (2016), Teorii tygra (2016) a dalším filmům?

17. týden-kinopremiéry: Bella se vrací a Eva řeší, jak se zbavit nevěsty
Filmy28. 4. 2016
17. týden-kinopremiéry: Bella se vrací a Eva řeší, jak se zbavit nevěsty

Do českých kin míří pět novinek. V druhém celovečeráku se vrací oblíbená Bella a Sebastián: Dobrodružství pokračuje (2015). Tvůrci Hodinového manžela (2014) tasí novinku Jak se zbavit nevěsty (2016). Svůj film mají parkouristé (Ani ve snu!), vojáci na zahraničních misích (Boj) i zdánlivě obyčejní lidé, kteří pracují na letišti (Ptáci a lidé). Kdo je vaším favoritem?

Recenze: Ani ve snu! - velké ambice, které se nepovedlo naplnit
Recenze26. 4. 2016
Recenze: Ani ve snu! - velké ambice, které se nepovedlo naplnit

Laura (Barbora Štikarová) je mladá holka, která miluje jednak parkour (pozor, nikoliv parkur) a taky nejlepšího parkouráka ze sídliště. Ten je ale kurevník. Lauřini rodiče jsou rozvedení a ona občas jezdí do hor za otcem - horolezcem, ale většinou je doma v Praze s usedlou matkou (Klára Melíšková), která si právě nabaluje novou známost. Kromě toho, že má Laura trauma z lan (po pádu ze skály), upadá také občas při jízdě ve výtahu do transu a zdá se jí, že je ve snovém světě, kde vede alternativní existenci. Nejlepší parkourista sice Lauru nechce (není divu, když mu po první puse řekne "Proč mě nelíbáš jako v tom snu?"), ale rád by ji sbalil zdejší jůtuber a také čerstvě se přistěhovavší nerd, který po nocích na střeše paneláku hackuje radioteleskopy Android tabletem. Ultimativním cílem všech zúčastněných pak je, aby jejich parkourové video mělo hodně online zhlédnutí, což nějak způsobí, že pojedou do USA.

Začíná 29. filmový festival Finále Plzeň. Na co se můžete těšit?
Festivaly a ceny15. 4. 2016
Začíná 29. filmový festival Finále Plzeň. Na co se můžete těšit?

Oblíbená přehlídka nových českých filmů, televizních pořadů a dalších formátů láká na řadu předpremiér. Publikum jako první uvidí například nový televizní snímek o Karlu IV., dokument mapující historii legendárního Divadla Sklep nebo film o mladých parkouristech, kteří zabodovali na Berlinale.

Nové české filmy 2015, 2016, 2017...
Téma15. 5. 2015
Nové české filmy 2015, 2016, 2017...

Celá řada režisérů-debutantů chystá v letošním a následujících letech filmové novinky. Těšit se můžete též na premiéry děl zavedených tvůrců, na velkofilmy, celou řadu zajímavých dokumentů i neotřelých žánrových novotvarů. Představujeme premiéry českých a koprodukčních filmů, na které budete moci vyrazit do kina. Přinášíme též informace o snímcích v různé fázi rozpracovanosti. Některé z nich ale třeba vůbec nevzniknou. (Úvodní fotka je z filmu Tajemství a smysl života).