Věčně mladá

75%
Věčně mladá
Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě. Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama. Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého přítele Williamem (Harrison Ford). William totiž v Adaline pozná dívku, kterou před lety miloval... (APK Cinema Service)



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Krásný romantický snímek,který až příliš okatě útočí na divákovi emoce,ale díky hereckým výkon a chemii mezi Lively a Huismanem působí přirozeně. Velmi pěkně natočené a i přes všechen ten zbytečný patos jsem si snímek užil. Lively je navíc krásná a dobře se na ní dívá.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Dobrá myšlenka ( i když už jednou viděná ) , ale trošku odfláknuté a moc Hollywoodské zpracování. Ve filmu bylo pro mě až moc hluchých míst. Film nezachránil ani Harrison Ford. Jako romantický fantasy snímek celkem slušné, jako podívaná celkově je to pro jen mírný nadprůměr - 65%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Nesmrtelnost tentokrát ze zcela jiného pohledu. Být nesmrtelný může být pro někoho krásná věc, ale co když se zamiluje. Romantický snímek se svým vyzněním neobvykle vymyká z běžného navyklého standardu takovýchto filmů a přináší pomalou ponurou až místy depresivní podívanou, která svým zakončením vyzní tak trochu jako pohádka pro dospělé. Když se vezme v potaz samotný příběh, je vlastně tak krátký, že by vystačil na pouhých, dejme tomu, 20 minut. Stopáž tohoto snímku má však téměř dvě hodiny, takže to předznamenává jediné. Nudnost, šeď a nezábavnost. Ale jak pro koho. Ano, k pobavení tu vůbec nic není, což znamená jediné. Nejde o žádnou komedii. Takže diváci očekávající živost a elán budou zklamaní a dobře jim tak. Snímek má své kouzlo ve své vizualizaci hloubky příběhu podpořené velmi dobrou kamerou. I přes fantastické prvky se děj stává uvěřitelným také díky dobrým a skromným herectvím všech zúčastněných a dobré režii. Očekávaný konec je samozřejmý, neboť ... Zkrátka, jedná se o velmi jednoduchý krásný milostný příběh bez intrik, růžových úsměvů a skopičin. Milostný příběh bortící zavedené šablony romantických příběhů.

Dodatečné informace

Původní název:
The Age of Adaline (více)
  • USA Věčně mladá
  • USA The Age of Adaline
Premiéra v ČR:
30. 7. 2015
Distributor:
APK Cinema Service
Země původu:
USA
Čeština:
Věčně mladá je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch