Rychle a zběsile 8

69%

Komentáře a recenze 56

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Já se hrdě hlásím k fanouškům tohoto "seriálu" a i proto jsem si nemohl nechat ujít premiéru osmého dílu. Pro začátek chci říct,že pokud se vám nelíbily předchozí díly,tak do kina ani nechoďte. Jedná se vesměs o to samé a to jest přepálená akce,směšné dialogy a všudypřítomný stříkající testosteron. O těch nelogických věcech ve filmu se nebudu ani raději zmiňovat,protože kůže Vina Diesela je očividně ze železa a vyskočení v plné rychlosti z auta na beton na ní nenechá žádnou odřeninu. K samotnému dílu bych dodal to,že jsem vesměs opět spokojený,ALE tentokrát už mě to tak moc nebavilo jako předchozí díly. Nevím zda jsem už touto značkou přesycen,ale ve filmu prostě byly pasáže,které mě moc nebavily a sem tam jsem se přistihl jak se nudím a kontroluji čas na hodinkách. Naopak bych hrozně rád vyzdvihl dvojici Statham,Rock,protože jejich scény ať už společné nebo jednotlivé patří k tomu nejlepšímu v celém filmu. Suma sumárum se opět jedná o solidní díl,který se opět nebojí bortit hranici logiky a gravitace a jde si né už tak zběsilým tempem za svým. Celkově bych dal tak 78%
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Osmé pokračování FaF mě celkem dlouho až nudilo. Vše vynahradila neskutečně akční závěrečná půlhodinka. Ledově mrazivá akce plná nesmyslů.. ale co, tentokrát mi to si nevadilo a akce je povedená. Plamený konec už byl celkem přes čáru. Po vydařených prvních dvou dílech je ten osmý pro mě opět koukatelný .
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Doteď jsem byl pyšný na to, že si Rychle a zběsile umím užít, ale tady jsem popravdě asi na deset minut usnul. Nemůžu říct, že by nějaká část byla špatná (i když si trvám na tom, že první půlka je lepší), ale celek ty víc než dvě hodiny neutáhne a začne být poměrně úmorný. Mrzí mě, že akci si kvůli dementní kameře nejde plně užít (rozhodně tomu nesluší IMAX), ale její velkolepost má něco do sebe. Osobně nejsem touhle sérií otrávený a umím si představit, že u dalšího dílu to na mě opět bude fungovat. Rozhodně mi představa devátého a desátého Rychle a zběsile dělá míň vrásek než třeba pátí Piráti.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Parádní akční výplach, který si dám s chutí kdykoliv znovu. Po boží pětce asi nejlepší díl celé série, ve kterém všichni hláškují jako o život a vlastně vůbec není divné, že se z klubu přátel rychlých vozů stala vládní eskadra, která zabraňuje třetí světové. Koho by u mizerného tokijského driftování napadlo v jakou monstrozní značku F&F vyroste, navíc o parník (ponorku) převyšující cokoliv jiného v žánru.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
FF8 je ze scenáristického hlediska absolutně směšný film, ale je to přesně druh útěkové blbiny, kterou diváci po celém světě milují a rádi si za ní zaplatí. Nechybí v něm samozřejmě ani poselství o rodině, které film výchovně doprovází nebo o respektu a úctě k druhým. Je to taková čtvrtmiliardová moralita. Každopádně tam kde si děj vypůjčuje hned z několika Bondovek, přichází zkušená režie F. G. Graye (Straight Outta Compton), který ten ,,bordel“ na plátně slušně ukočíruje a dokonce přichází s výbornou invenční scénou se samořídícími auty, stejně jako herce, kteří to drží pohromadě humorem a tím, že se nikdo až na Diesela a nestárnoucí latinskou krasavici Rodriguez nebere vůbec vážně. To platí zejména pro Kurta Russela (Věc, Osm hrozných, Deepwater Horizon: Moře v plamenech), který hraje uvolněně a naprosto chápe kde je, Dwayna Johnsona a zejména Jasona Stathama. Nade všemi pak ční Charlize Theron, která je prostě úžasná. Líbí se mi vtípek s obsazením Scotta Eastwooda, který jako synáček Clinta Eastwooda proslaveného rolí Mr. Nobody hraje asistenta Mr.Nobodyho jiného westernového harcovníka.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Ultrabrutálně přepálený akčňák (občas až do takové míry, že jsem čekal, že terčem zlosynů se stane Hvězda smrti a The Rock vytáhne z garáže mustanga se zabudovaným R2-D2), který ale zvládl skoro nemožné - najít fungující balanc mezi nahláškovanou superhrdinskou skopičinou, kde je dovoleno naprosto vše, a vážnějším psychologickým konfliktem ústícím do seriózně motivované nesmyslné skopičiny. A prostředníkem je jednak návykově dávkovaný humor a ohromný nadhled, díky němuž film okamžitě dostane publikum přesně tam, kam chce, a každý sci-fi prvek působí zkrátka vtipně a tak nějak přirozeně, jednak ale také velice dobře vystavěný scénář, který pro změnu zručně pracuje s omezenou komunikativností a mnohem méně se uchyluje k viditelně improvizovaným a rádoby cool dialogům (a když už, tak to i docela šlape, viz delikátní slovní přestřelky mezi Johnsonem a Stathamem, které jsou steroidem první poloviny). Kromě toho, že je akce záměrně přemrštěná a efektní, je zároveň také opravdu královsky zábavná a intenzivní, zakončená dvojím finále, které patří k těm vůbec nejprďáčtějším v historii (Statham nyní aspiruje na chůvu století, jeho scéna s prckem je nejlepší sekvencí celé série). Charlize je skvělá záporačka, Gybson pořád ještě není otravný, Rodriguez pořád miluju a Grayovi upřímně přeji, aby ještě zůstal rychlý a zběsilý - po bídné sedmičce totiž vystřelil můj zájem o tuhle testosteronovou nadílku do značných výšin.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Jsou to už dva roky od Rychle a zběsile 7. Film který během natáčení přišel o Paula Walkera a proto se film opozdil. Rychle a zběsile 7 představilo nejenom neuvěřitelně skvělý propracovaný film ale také geniální rozlučku s Paulem u které jedno oko nezůstalo suché. Ani Paulova smrt ale nezastavila plány na další pokračování. A proto tu je Rychle a zběsile. Takže předně o Walkerovi. Ve filmu se neobjeví žádný jeho digitální dvojník a nikdo se nepokouší ho nahrazovat (Scott Eastwood hraje úplně jiný druh postavy). Proto film působí neuvěřitelně důstojně vůči Walkerovi a v poslední scéně filmu se Walkerova postava dočká neuvěřitelně krásné pocty. A nyní k celému filmu. Je to neuvěřitelně úžasná práce. Můžete udělat dvě věci: Buďto říct tvůrcům filmu jaký jsou magoři nebo jim skočit na jejich hru a hrát jí s nimi. A pokud udělá tu druhou věc uděláte tu nejlepší věc kterou můžete udělat a dostanete neuvěřitelný zážitek. O filmu se vám dost řekne první scéna ve které na Kubě Vin Diesel závodí v autě bez kapoty, později pozpátku a k tomu ještě začne hořet. A dočkáme se tak nejlepší závodní scény celé série která srší neuvěřitelným elánem a nápady. Motivace Toretta k zradě jeho ´´rodiny´´ je neuvěřitelně lidská a dává divákovi skvělé souznění. Budete s ním souznit, bude vám ho líto a budete mu přát dobrý konec. Záporačka v podání Charlize Theron je neuvěřitelná mrcha a i přesto vám bude bavit každá scéna s ní protože je tak zkažená až je to dokonalé. K týmu se přidá Deckard Shaw s tváří Jasona Stathama a to vede k interakcí s Lukem Hobbsem v podání Dwaynea Johnsona. A každá jejich společná scéna je neuvěřitelně zábavná a srší z ní hrozně moc testosteronu. A to ani nemusí jít o akční scénu, stačí už když se držkujou nebo se baví o tom jak jeden druhého navzájem zabije. Kurt Rusell si jinak jako v sedmičce krade každou scénu pro sebe ale je tam zoufale málo protože více času na plátně stráví jeho mladší verze v podání Scotta Eastwooda. Scott Eastwood tu hraje takového otloukánka (pořád se mu říká Little Nobody) ale postavu hraje s neuvěřitelnou grácií. V podstatě každý herec a jeho postava je sympatická (I zrzavý lišák Kristofer Hifju z Game of Thrones) a ten kdo si krade každou scénu pro sebe je Helen´´Shaw Sr.´´Mirren kterou mrchu není radno podceňovat. Neuvěřitelně skvělá akční práce. Ať se jdou Stahelski, Leitch a jejich John Wick bodnout. Tohleto je teprve správná akční práce která skvělá funguje i v pasážích kde není žádná akce. Prostě pecka, druhý nejlepší díl série (sedmička už kvůli rozloučení s Walkerem vládne) a geniální natěšení na devítku která bude v Řecku. A finále v letadle se Shawem a jeho malým parťákem- k nezaplacení. Viděno v kině:2x
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Snad nejlepší díl této dlouhé série. Má svižné tempo, dostatek akce, skvělé vozy (jako vždy) a vizuálně nadupané. Ale i tak je to jednoznačně už "seriál" ve kterém by tvůrci měli vědět kdy skončit. Toretto už jednou v této sérii byl na opačné straně zákona (ne svou vinou), tak proč to opakovat znovu?! Za to souboj Rocka se Stathamem ve věznici a ty jejich společné hlášky nemají chybu. Musím přiznat že film neměl chybu a rád na něj kouknu znovu.
  • Akce
  • Tempo
  • Hlášky
  • V minimální míře některé vizuální scénky
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
8
S každým novým filmem už fanoušci čekají zase něco nového, něco více nemožného. Prostě pořád dokola posouvat tu hranici. Akce je tak naprosto velkolepá! Příběhově to je překvapivě dobrý, hackerka Cipher je tady příjemně nepříjemná. Opět je to ta stará dobrá Domova parta. S duem The Rock a Jason Statham to míří fakt hodně vysoko. Obzvláště otočka Deckarda a zapojení do "rodinného byznusu" je pro mě splněním přání, které jsem měl od oznámení jeho účasti. Bez Paula to je sice znát, ale má to i tak tolik osobní měřítko... 80%
M3lios
M3lios
9 140 bodů
0
Ako som hovoril ,pre mňa všetky diely po sedmičke ,alebo diely kde sa Paul Walker nevyskytuje pre mňa neexistujú a sú pre mňa mŕtve!!! (ako teraz táto séria ) Prečo vždy musím nájsť takú sériu ,ktorá sa vždy takto zabije!? ( a o tom aká je tento film sračka ani nehovorím... )